Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Falun

Joakim i Sabaton redo för flipper-SM igen - "Har faktiskt inte blivit bättre"

Sabaton har precis avslutat en lång turné i Nord- och Sydamerika. När sångaren Joakim Brodén snart kommer hem till Sverige igen väntar nya äventyr - Flipper-SM.

Joakim Brodén, sångare i Sabaton och deltagare i Flipper-SM.

Bild: Pontus Lundahl/TT

Annons

Tidningen når Joakim på telefon på andra sidan Atlanten, där Sabaton nyligen avslutat en lång Amerika-turné, med en spelning i Mexico.

– Jag har hittat några ställen under turnén i Nordamerika som har flipper, och då har jag passat på att träna lite, men det är inte mycket, säger Joakim.

Han deltog i Flipper-SM även förra året, och då slutade han på plats 110 av totalt 200-300 deltagare. I år arrangeras tävlingen i Lund, nu i helgen, men Joakim har inga förhoppningar på att nå ett bättre resultat än i fjol.

– Jag har faktiskt inte blivit bättre. Jag hade sån tur på uttagnings-spelen i fjol, två riktigt jävla bra omgångar, bättre än jag borde haft. Men man kan ju ha tur i år också.

LÄS ÄVEN: Sabaton nominerade x2 till Bandit Rock Awards

Annons

Annons

För att ha lite större chans i kommande SM såg Sabaton-sångaren även till att bandet köpte in ett flipperspel - "Creature from the black lagoon" - till studion när de spelade in senaste skivan - "The last stand".

– Så det vore ju bra om det var med på SM.

SE ÄVEN: Följ med in i studion under inspelningen av Last stand.

Sabaton, med Pär Sundström, Tommy Johansson, Joakim Brodén, Hannes Van Dahl och Chris Rörland.

Bild: Pressbild

Den nyligen avslutade turnén i Amerika har pågått sen i början av september. Först avverkades fem veckor i Nordamerika, och efter det ett gäng veckor i Sydamerika, som är lite krångligare att turnéra i enligt Joakim.

– Publiken är fantastisk där, men det är svårt att ta sig mellan städerna. Många vägar tillåter inte turnébuss, och det är långa avstånd. Så ofta är det precis att man hinner av scenen, ta sig en snabb dusch, skynda sig till ett flyg, och sen är man framme på nästa spelställe lagom till gig.

Efter en helg i Lund på Flipper-SM är det dags för Joakim, och hans bandkamrater, att packa turnéväskan igen. Då väntar en turné i Ryssland, sen en turné i Europa, som bland annat innefattar den årliga Sabaton-kryssningen, och i vår ska de tillbaka till USA och Kanada för en större turné. Där emellan gör de även en turné i Sverige tillsammans med Accept.

Annons

Annons

Utöver Joakim är fler spelare från Dalarna med i Flipper-SM: Mats Grehn från Borlänge, samt Per Ahlenius, Thomas Mästerman och Krister Lindholm från Falun.

SE ÄVEN: Första turnédokumentären med Sabaton - Nakenspelning i Hultsfred


Jonas Stentäpp

023-475 23
jonas.stentapp@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy