Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ludvika

ABB tar hem jätteorder - ska stödja järnvägsutbyggnaden i Indien

ABB har vunnit en order från Alstom för att leverera 1 600 traktionstransformatorer för 800 nya ellok för godstrafik i Indien.

De nya loken ska utöka Indien Railways kapacitet och minska trängslen på livligt trafikerade linjer för både gods- och passagerartjänster.

Transformatorerna kommer tillverkas lokalt i ABB:s anläggning i Vadodara i delstaten Gujarat i västra Indien som stöd till det statliga initiativet "Make in India" som uppmuntrar inhemsk tillverkning.

ABB skriver i ett pressmeddelande att man levererar 25 kilovolt (kV)/50 hertz (Hz) traktionstransformatorer för underredesmontering för de 800 loken (2 enheter per lok). Transformatorerna är utformade för att klara extrema förhållanden, som höga temperaturer.

Annons

Annons

– ABB har försett Alstoms ellok med traktionstransformatorer under mer än ett årtionde, och den här ordern bekräftar vår ställning som förstahandsleverantör och tillförlitlig långsiktig teknikpartner, säger Claudio Facchin, chef för ABB:s division Power Grids i pressmeddelandet.

– De avancerade transformatorerna kommer att tillverkas lokalt och är ett exempel på hur ABB levererar differentierat kundvärde genom att dra nytta av sina tekniska styrkor och sin globala närvaro, som en del av vår strategi Next Level.

Läs också: ABB vinner UHVDC-order i Kina

ABB:s traktionstransformatorer används av tågoperatörer i hela världen och tillverkas vid ABB:s fabriker i Schweiz, Indien och Kina.

Indian Railways är det storsta järnvägsnätet i världen som sköts av en enda förvaltning. De driver det största järnvägsnätet i Asien och kör varje dag över 12 500 tåg och 23 miljoner passagerare.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Annons


Anna Gustafsson

023-936 27
anna.gustafsson@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy