Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

ABB prisade för sin informationsgrafik

Elektricitet, det är svårt att förklara och ilustrera, men nu vinner ABB pris för sin informationsgrafik och placerar Bergslagen från Hällsjön 1893 till digitala gruvan i Garpenberg 2015 i centrum

Suzanne Lagerholm, kommunikationschef och Anna Westman med sitt prisade bokslut

Annons

Kanton Finansiella Rådgivning delar utInformationsgrafikpriset för den bästa grafiken bland börsbolagen i Sverige.

Utnämningen ges för formgivningen av årsrapporten 2015 och är ett extra pris som delas ut i samband med att Årets Börsbolag utses.Motiveringen lyfter framatt:

”Årsrapporten är enpublikation som är rikligt försedd med tredimensionella illustrationer på bolagets produkter och lösningar. Tung industri och viktiginfrastruktur dansar fram på de luftiga sidorna. Till det läggs också att bolaget med stor konsekvens och framgång tillämpar sitt grafiska manér också påwebb och i andra kanaler.”

– Vi är mycket glada över att ABB:s grafiska formgivning uppmärksammas. Vi tackar våra globala kollegor som lägger en mycket bra grund för ABB-koncernens kommunikation. Illustrationerna visar världsledande teknik för kraft ochautomation på ett tilltalande och inspirerande sätt som får läsaren att vilja veta mer, säger Suzanne Lagerholm, kommunikationsdirektör på ABB Sverige.

Annons

Annons

– Informationsgrafikpriset visar tydligt vikten av långsiktighet och uthållighet i arbetet med att bygga ett varumärke. Vi använder illustrationerna i all kommunikation för att differentiera och positionera ABB:s varumärke på ettenhetligt och genomtänkt sätt, säger Anna Westman, ansvarig förmarknadskommunikation inom ABB Sverige.

Tittar man på historieavsnittet i bokslutet så är det tydligt vilken betydelse det som hände i Ludvika haft och att det lyfts fram i bokslutet för 2015.

Trefas växelström föddes i Sverige och med den Asea i Hällsjööverföringen till Grängesberg 1893 som elektrifierarade gruvan

och raskt hoppar ABB av idag fram till 1954

Och med Norned tar ABB Ludvika in i framtiden, där HVDC-brytaren väntar på sitt genombrott

Bild: Bo Joffer

och ifjol med den nya 525 kilovoltskabeln från Karlskrona som ger HVDC i Ludvika ännu mer kraft

Bild: Bo Joffer

Så här kommer beröm:

Annons

– Samverkan mellan text och form gör skillnad för hur man som läsare tar till sig innehållet och det vill vi uppmärksamma med vår extra utmärkelseför informationsgrafik i årsredovisningar, säger Patrik Richter, konsult på Kanton.

Och 2015 slutar i gruvan i Garpenberg som ABB digitaliserat

Bild: Bo Joffer


Bo Joffer

023-936 75
bo.joffer@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy