Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sabaton ut på Sverigeturné: "Denna sväng blir den största vi gjort i Sverige"

Under helgens festival släppte Sabaton sitt nya album "The Last Stand". Nu offentliggör bandet sin kommande Sverigeturné.

Falubandet är kända för att vara ihärdiga turnérävar men för att minnas sist de hade någon regelrätt Sverigeturné så får man backa bandet till 2014. Men nu är det dags då de efter sin Europaturné, som avslutas i början av 2017, återvänder hem till Sverige för att köra åtta datum under våren 2017.

– Det var många år sedan vi körde en turné som täckte hela Sverige, så det känns grymt att göra denna i vinter. Inte sedan 2012 har vi gjort något liknande och det är flera städer vi sällan besökt, berättar basisten Pär Sundström.

Annons

Annons

Som grädde på moset har man dessutom med sig rocklegenderna Accept som stöd genom turnén som man, i samstämmighet med den nya plattan, valt att kalla "The Last Tour".

– Denna sväng blir den största vi gjort i Sverige och inkluderar inga andra än Accept som förband, samt ett band till som vi kommer presentera senare i höst. Vi har heller aldrig tagit med oss en sådan produktion ut på turné som det blir denna gång, fortsätter Sundström.

Vårturnén kommer rulla genom Norrköping 17/3, Sandviken 18/3, Örebro 19/3, Lund 22/3, Stockholm Hovet 24/3, Göteborg 25/3, Umeå 31/3 och Luleå den 1/4.

Biljetterna till turnén kommer att släppas på fredag klockan 10:00.

Läs mer:

Trots dåligt väder – 14,000 besökte årets festival

Recension: Sabaton värmde publiken med eldkastare och känslor

Sabaton i krig med Lasse Stefanz

Annons

Sabaton vill erövra världen med nya skivan


Elin Bergvik Eriksson

023-936 21
elin.bergvikeriksson@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy