Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Lugnet-Högbo

Tommy Johansson är Sabatons nye gitarrist

Tommy Johansson. Så heter Sabatons nye gitarrist, som presenterades och gjorde sitt första framträdande med bandet på Sabaton Open Air.

Tommy Johansson, ny gitarrist i Sabaton

Bild: Marcus Grip/Pressbild

Annons

Thobbe Englund lämnar Sabaton efter drygt fyra år, som vi rapporterat om tidigare, och gjorde sin sista spelning med bandet under Sabaton Open Air. Hans sista spelning blev också den första för hans ersättare, Tommy Johansson som äntrade scenen en bit in i spelningen.

Annons

Han har sin bakgrund i bland andra banden Reinxeed och Golden Resurrection och har också sidoprojektet Swedish Hitz Goes Metal som spelar covers av kända svenska låtar.

Annons

LÄS OCKSÅ: Så bra var Sabatons spelning.

Tommy Johansson kommer från Boden. Thobbe Englund var glad över att lämna över till ytterligare en norrlänning, berättade han från scenen. Och det var inte så långt att åka när han skulle värva efterträdaren:

– Jag tog skotern, säger han.

Att vara med i Sabaton innebär inte bara att spela gitarr, en hel del stämsång ingår också. Därför fick han sjunga solo i låten Gott mitt uns. Det klarade han galant.


Anders K Gustafsson

023-935 43
anders.gustafsson@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy