Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Orsa

Förre riksdagsmannen Anders Ahlgren trixade med deklarationen - försökte betala in 10 000 för mycket i skatt

Skatteverket har slagit ned på förre riksdagsledamoten Anders Ahlgrens skattedeklaration. Detta sedan han försökt betala för mycket skatt. – Ha, ha. Jag kan bara erkänna, och samtidigt berömma skatteverkets effektiva arbete, säger han.

Förre riksdagsledamoten Anders Ahlgren från Gagnef försökte betala för mycket i skatt för 2015. Skatteverket upptäckte dock tilltaget i en granskning.

Bild: Foto: Claes Söderberg

Annons

Titt som tätt slår Skatteverket till mot företag och personer som försöker undgå skatt. Inte minst är det många riksdagsledamöter och politiker som fastnat i myndighetens kontroller och uppmärksammats medialt när de skatteplanerat på fel sida lagen - eller förståndet.

Centerpartiets förre dalariksdagsledamot Anders Ahlgren går dock sin egen väg. I år försökte han betala in för mycket i skatt! Saken upptäcktes av Skatteverket, som nu ändrar hans deklaration.

– Ja, strax efter det att deklarationen skulle vara inne i maj så kontaktade Skatteverket mig. Jag hade helt enkelt tabbat till det. Skrivit fel på fel rad. Efter smidigt arbete så beslutade Skatteverket att hjälpa mig göra rätt, säger han.

Annons

Annons

Enligt Skatteverket redovisade Ahlgren en inkomst för fjolåret på 857 617 kronor. Skatteverket accepterar nu inte det och ändrar inkomsten till den verkliga, 824 153 kronor. I verkets kontroller visar det sig att Ahlgren tagit upp en felaktig inkomst från en arbetsgivare på 41 944 kronor. Rätt inkomst var endast 8 480 kronor.

Anders Ahlgren får därmed drygt 10 000 kronor extra tillbaka i skatt.

– Vet inte vad jag ska göra med de extra pengarna. Möjligtvis blir det nu några extra turer med motorcykeln i sommar. (En stor Honda Varadero, reds anmärkning).

Tycker du, som en annan före detta politiker, att det är häftigt att betala skatt?

– Ha, ha. Ja, det tycker jag i och för sig. Staten behöver pengarna, men det ska vara rätt skatt, säger han.

Hur många år har du tidigare lyckats betala in en högre skatt?

– Ha ha, Ja, det är nog alla år det i så fall. Alla mina tidigare deklarationer har ju gått igenom. Nej, allvarligt talat så är nog detta enda gången det varit nära. tror jag. Allt berodde på min egen försummelse. Skatteverket ska ha en stor eloge för att du upptäckte saken och fixade till det, säger han.

Du är nu privatperson och har lämnat toppolitiken. Hur är det? Abstinens?

– Inte alls. Det var intensivt. Jag kan nu styra min tid på ett helt annat sätt - och jag slipper att veckopendla till riksdagen i Stockholm. Hustrun, som har ett viktigt jobb som rektor, får också ett bättre stöd i vardagen, säger Anders Ahlgren.


Mats Laggar

023-935 24
mats.laggar@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy