Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Borlängerevyn 2015 " Alltid är det nåt…"

Årets upplaga av Borlängerevyn är inte så politisk som den brukar vara utan mera inriktad på företeelser i vardagen och manar till mänsklig eftertanke på ett sätt som tidningens recensent applåderar.

Kvällens största skratt. Anna-Lena rev ner premiärkvällens största skratt i sitt eget nummer Hittegods, här tillsammans med Tommy.

Annons

Inledande Nu är det klippt handlar om nya familjemedlemmen robotgräsklipparen och vår namngivning av dessa. Här fick de namnen Göran efter Göran på Moderna Salongen för att han klipper så bra och den andra fick heta Bob efter Bob Marley för att han älskar gräs.

Lyxfällan var det enda numret som hade en politisk anknytning och då var det Ingalill Persson och Karin Stikå Mjöberg som fick stå till svars för Landstingets underskott på 680 miljoner.

Tommys tolkning av Katrineholmsrevyns nummer Urban Holmberg var fantastiskt bra framfört. Man förstår att detta nummer vann Guld vid Revy-SM 2012 i kategorin sång & musik.

Anna-Lena framförde sin egen Hittegods och rev ner kvällens största skratt när hon hämtade sin man på hittegodsavdelningen hos Polisen.

Annons

Annons

Dagens utbredda fåfänga med hårförlängning och ögonfransar fick sig en välbehövlig snyting I Bad hairday.

I andra akten fick vi njuta av Vem vill bli pensionär som var både rolig och träffande och manade till eftertanke på flera plan.

Inte råd skrevs och framfördes redan 1996 men texten är precis lika aktuell nu som då. Vi påminns om att det ser ganska lika ut idag som för 20 år sedan. Wienerbröden ger en påminnelse om att tänka på våra ensamma gamlingar och hälsa på lite oftare. Hemtjänsten fyller en viktig funktion men kan inte ersätta nära och kära.

Baletten har blivit en av hörsstenarna i revyn och så även i år. Förutom att de kompletterar de olika numren på ett ovärderligt sätt genom stora delar av revyn så framför de tre egna nummer under kvällen. Av dessa vill jag speciellt lyfta fram Bollywood i den andra akten. Den är så högklassigt genomförd att den borde ha en självklar finalplats I Revy-SM 2016 som äger rum i augusti i år just i Borlänge. Strålande tjejer!

Jag har köpt en plats tog upp den högaktuella flyktingsituationen men inte på ett politiskt plan. Hela gänget agerade nyanlända flyktingar som vinpinade och sorgsna berättade om sina svåra förhållanden och sina uppoffringar för att ta sig hit. De sjöng ut sina förhoppningar om fred och frihet i ett nytt land på ett enastående sätt. Enkelt men fantastiskt bra genomfört! Hela salongen satt andaktigt och lyssnade och fick en varm våg av medmänsklighet med sig hem i nyårsnatten.

Sammantaget kan sägas att årets upplaga av Borlängerevyn är mycket sevärd. Skratten var många och hjärtliga under premiärkvällen. Det jag särskilt vill framhäva med årets revy är de många numren som var otroligt träffande och manar till eftertanke och hopp om ett mänskligare 2016.

Annons

Annons

Årets Widda-stipendiat blev Daniel Jernström som fick ta emot checken och publikens jubel innan föreställning. Juryns motivering lyder: Trots sin ringa ålder har Daniel varit revyn trogen i många år. Han har många strängar på sin lyra, allt från scenarbetare, scenmästare till scenograf. Ljussättning är också något han bemästrar. Detta sammantaget gör honom till en Widda-stipendiat.

Fakta

Fakta:

Nyårsafton Maximteatern Borlänge

Fullsatt

Regissör: Sven Sundin

Producent: Kicki Bergsten

Medverkande: Tommy Andersson, Kicki Arnberg, Sven Sundin, Anna-Lena Kjellander, Ullis Andersson m.fl.

Roligt, varmt, mänskligt och högklassigt.

Alltid är det nå´t. Årets upplaga av Borlängerevyn är mycket sevärd, tycker tidningens recensent.

Eftertanke och hopp om ett mänskligare 2016. Många av numren i årets revy är otroligt träffande och manar till eftertanke.

Karatemästare. Kicki agerade karatemästare med svart bälte och lyckades klyva det mesta.

Annons

Annons

Annons

Annons


Peter Johansson

noje@dt.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy