Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Säter

Generationsväxling i Säter: Emelie säljer skotrar och ATV i pappas fotspår

Pappan och tidigare ägaren av Säters Cykel & Motor presenterade en motorsågsutställning innanför dörren. Det har dottern Emelie Wester, 28 år och ny vd, ändrat så kunderna möter en knallgul racingklar snöskoter och häftiga kläder. – Pappa gav oss fria händer, säger hon.

– Vi satsar på att bli ännu större. Just nu bygger vi en ny lokal för att kunderna bättre ska se vårt begagnatlager, säger 28-åriga Emelie Wester som med sambon Christoffer Tiurinen tagit över pappa Thomas Westers snöskoter- och ATV-firma i Säter.

Annons

I Säter har under 2015 skett ett par lyckade generationsväxlingar inom handeln.

Hos Säters snöskoter-, ATV-, cykel-, trädgårds- och skogsredskapsfirma, med tillhörande serviceverkstad, stod dottern Emelie Wester med sambo Christoffer Tiurinen beredda att ta över när firmans grundare Thomas Wester tyckte det var dags att ägna sig åt "allt han inte hunnit med".

Annons

Thomas Wester lämnade under året, efter 40 år med Säters Cykel & Motor, på ett positivt sätt över firman till Emelie och Christoffer och ägnar sig numera åt att fylla sin nyvunna fritid med att skruva på egna fordon, jobba i egen skog och ibland även köra lastbil.

– Pappa hjälper till när vi behöver, säger Emelie Wester som vi träffar i den upphottade butiken.

Inte enbart motorsågarna har bytt skyltplats. Emelie har fört in en rockigare stil med stylade barstolsgrupper med mera bland snöskotrar, fyrhjulingar och mountainbikes.

Annons

– Vi satsar på att bli ännu större. Just nu bygger vi en ny lokal för att kunderna bättre ska se vårt begagnatlager av diverse maskiner, säger hon.

Utan snö kunde man tro att snöskotern är iskall och fyrhjulingar tar marknaden, men Emelie Wester säger att båda maskintyperna säljer ungefär lika bra.

– Vi har kunder ända från bland annat Västeråsområdet och Stockholm som kommer hit och köper skotrar för att ta på trailer uppåt landet där det finns snö.

Emelie och Christoffer känner stort ansvar för att firman ska finnas kvar och trygga jobbet åt de sex anställda.

Den ungdomliga touchen är påtaglig efter generationsväxlingen hos den väletablerade Säterfirman.

Läs fler nyheter från Säters kommun.

Emelie Wester har fört in en rockigare stil med stylade barstolsgrupper med mera bland snöskotrar, fyrhjulingar och mountainbikes.

Annons

Emelie Wester, 28, är VD på Säters Cykel & Motor.


Boo Ericsson

073-028 44 88
boo.ericsson@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy