Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Borlänge

De vill jobba hårt i sommar

Den här veckan ger sig ungdomarna som deltar i projektet Roligaste sommarjobbet ut i verkligheten och börjar driva sina företag. Daniel Saber, Oskar Malmberg och Edvin Holpers hoppas på många kunder och långa arbetsdagar.

Daniel Saber, Oskar Malmberg och Edvin Holpers är redo att jobba, även när det regnar.

Annons

Roligaste sommarjobbet är ett projekt som håller på under fyra sommarlovsveckor och vill inspirerar unga till att bli entreprenörer.

Till en början tänkte Daniel Saber, Oskar Malmber och Edvin Holpers starta varsitt företag. Sedan visade det sig att de alla hade samma affärsidé.

– Jag har länge velat starta eget men inte kommit till skott. Därför passade jag på att ta den här chansen, berättar Daniel Saber.

Annons

Annons

Killarna beslutade de sig för att gå ihop och bilda företaget Holpers Fastighetsservice. 17-åringarna hoppas kunna ge sina kunder lite semester medan de själva sköter jobbet i trädgården eller hemmet.

– Vi passar bra ihop eftersom vi alla tre är beredda att jobba hårt och lägga ner mycket tid de närmaste tre veckorna, säger Daniel Saber.

Killarna har redan några jobb på gång. Framför allt är det ett hus som ska målas om.

– Så fort det slutar regna ska vi sätta i gång med målningen. Det går inte att måla så länge det regnar, säger Edvin Holpers.

Killarna ser mest framemot att lära sig driva eget företag. De gillar också tanken på att tjäna in sina egna pengar på ett arbete de utfört helt själva.

– Vi får ett startbidrag på 2000 kronor, sedan får vi pengarna som vi tjänar ihop i företaget. Men pengarna ser vi bara som en bonus, säger Edvin Holpers.


Frida Danielsson

0243-644 00
frida.danielsson@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy