Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Rut Puck Olsson

Rut Puck Olsson.

Annons

Rut Puck Olsson, Kyrkbyn, har avlidit den 20 mars efter en kort tids sjukdom. Hon blev 83 år.

Puck var född i Järvsö och kom till Älvdalen genom sitt arbete som speciallärare. Här gifte hon sig med Bil Sven Olsson. Puck hade ett omväxlande och aktivt liv, var en mycket kreativ och pedagogisk person, bl a uppfann hon egna läromedel.

Annons

Puck lärde sig snabbt älvdalska på vilket hon skrev barnboken Mumunes Masse i två delar som blivit översatt till över 40 dialekter. För detta arbete belönades hon 2012 med ett pris från Kungliga Gustav Adolf akademien.

Annons

Musiken betydde alltid väldigt mycket för henne, hon var vokalist i olika dansorkestrar, spelade in flera skivor med egna barnvisor och sjöng i flera körer. Att skriva verser, rim och limerickar roade henne. Porfyrmuseets tillkomst låg henne varmt om hjärtat.

Politik var också något som engagerade henne mycket. Som kulturnämndens ordförande var hon en debattglad kvinna som visste vad hon ville. Hon skrev insändare och stod för sina åsikter. Hennes texter kunde vara både roliga och tankeväckande.

Hon sörjes närmast av två söner och en svärson med familjer.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy