Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Norén toppar formen i Timrå

Efter fyra a-lagssäsonger i LIF-tröjan var Patrik Norén med och spelade upp Leksand till SHL. Väl där fick dock Norén byta Leksand och SHL mot Timrå och fortsatt spel i näst högsta serien. – Det var väl inte riktigt vad man hade räknat med, men det blev faktiskt riktigt bra ändå, säger den 21-årige backen.

Utlånade Patrik Norén gör succé i Timrå.

Annons

21 år och ändå har Patrik Norén snart spelat 200 allsvenska hockeymatcher, de allra flesta iklädd en Leksandströja.

Han kom från Säter till Leksand inför säsongen 2008/2009, och debuterade i klubbens a-lag säsongen därpå.

Den spelskicklige backen tog snabbt en plats i laget och gjorde sedan tre raka allsvenska säsonger i LIF innan det i höstas blev bestämt att han skulle lånas ut till Timrå IK.

Annons

– Från början var det sagt att jag skulle vara utlånad i fyra matcher, sen blev det lite månad för månad och nu är det väl tills vidare vad jag förstår, berättar Norén, som alltså gick miste om den efterlängtade SHL-debuten.

– Det var väl inte riktigt vad man hade räknat med, men jag har ändå hela tiden försökt att se positivt på det hela. Jag trivs jättebra i Timrå, och tiden här har absolut varit bra för min utveckling.

Annons

Patrik Norén har imponerat i Timrå och ligger femma i lagets interna poängliga, detta efter 14 poäng (5+9) på 36 matcher. Poängrekord för honom själv, och det gör honom även till Timrås poängmässigt bäste back.

– Det har gått bra för både mig och laget, och jag får mycket istid. Framför allt får jag mycket förtroende i viktiga situationer som powerplay till exempel, och den offensiva rollen har jag verkligen utvecklat. Mitt offensiva spel har jag tagit till en annan nivå nu tycker jag, förklarar Norén, vars kontrakt med Leksand går ut efter denna säsong.

För tillfället vet han inte om det blir några fler matcher i Leksandströjan för hans del.

– Det klart att jag väldigt gärna vill spela i Leksand, men just nu vet jag ingenting om hur det blir faktiskt. Jag har inte hört något annat än att jag ska vara kvar här i Timrå just nu, och det är det enda jag fokuserar på för tillfället. Om jag hela tiden skulle gå runt om fundera på när eller om Leksand tar mig tillbaka skulle det inte bli bra för någon, menar Norén.

Har du haft någon kontakt med Leksand?

Annons

– Inte så jättemycket, men jag har väl sprungit på Appelgren och Rosén någon gång. Sen tror jag att min agent har pratat lite med dom också.

Annons

Hur väl följer du lagets insats i SHL?

– Jag ser dom matcher jag kan, och det har sett bra ut tycker jag. Efter nyår har det gått lite tyngre, men nu ska väl inte jag sitta här och såga laget, haha. Sett över hela säsongen har det gått väldigt bra, mycket bättre än vad dom flesta hade trott skulle jag tro.


Elin Broman

elin.broman@dt.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy