Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Jakobs klar för Djurgården

Patric Wener hoppades på Jens Jakobs i sitt lag. Men den forne MIK-forwarden skrev i stället på för Djurgården. – Jag behöver komma ifrån Dalarna ett tag, förklarar 28-åringen sitt inte helt lätta beslut.

Moratränaren Patric Wener hoppades på Jens Jakobs, men under torsdagen blev det klart att Djurgården hyr den 28-årige Säterkillen för resten av säsongen. Därefter är Jakobs åter Leksands spelare, den klubb som nyligen sagt att de inte vill ha honom.

Annons

Moratränaren/sportchefen Wener har jobbat hårt för att få sin "drömspelare".
Han har även fått hjälp av spelare i laget för att locka Jakobs till Mora, men inget hjälpte.

Resten av säsongen kommer den från Leksand sparkade forwarden att spela för Djurgården.

– Jag känner ju Alcén (Johan) och Jonas (Westerling) och självklart har jag pratat med dem. Det var ett tufft beslut att ta och det är just det som gör beslutet extra jobbigt, menar Jens.

Annons

Annons

Patric Wener är förstås besviken över att Jakobs valde konkurrenten framför att återvända till Mora.

– Vi gjorde allt vi kunde. Vi gav honom ett bra bud som han inte tog och det är väl så att han helt enkelt inte vill hit. Han kanske ser det som ett nederlag att återvända till Mora, funderar Moratränaren.

– Nej, varför skulle jag göra det, svarar Jens. Och att jag valde Djurgården har absolut inte med pengar att göra, poängterar han.

– Jag är fortfarande besviken över det som hände och jag behöver komma bort från Dalarna. Mitt beslut handlar mest om den sociala biten. Inget ont om Mora, men jag vill se något nytt.

Den från LIF ratade spelaren hade en del anbud att välja på, berättar han, även från SHL.

– Men där var det inget lag som ville ha mig i någon av de två första femmorna.
– När jag summerade allt, kändes Djurgården bäst. Jag behöver en ny utmaning och viktigast är jag får komma igång och spela.

Och det hade kunnat bli en debut mot sitt gamla lag. Fredag kväll möts Mora och Djurgården i FM Mattsson Arena, men när vi pratar med Jens, lite drygt ett dygn till nedsläpp, så utesluter han spel för sin nya klubb.

– Jag har inte hunnit träna med laget än då jag spytt hela natten, senast nu i morse, och fortfarande har feber.

Det kanske är lika bra att du slipper möta Mora i din första bortamatch för Djurgården?

Annons

– Jag förstår att många är besvikna, men det får jag ta efter ett sånt här beslut. Klart det hade varit speciellt, men det kommer fler matcher mot Mora, i serien och kanske i play off eller i en annan serie, säger DIF-forwarden Jens Jakobs.


Jörgen Wåger

jorgen.wager@dt.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy