Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Ryan kan lämna MIK

Prestin Ryan, 33, skadade huvudet mot Oskarshamn för en månad sedan. Nu kan sejouren i Mora vara över. – För mig känns det som om han inte kommer tillbaka, säger Moratränaren Patric Wener.

Efter huvudskadan, Moras Prestin Ryan kan har gjort sitt i klubben

Annons

Den 9 december åkte Mora på en tung förlust i Oskarshamn.

Men det var inte bara 4–7 i baken som sved.

Backen Prestin Ryan fick lämna isen efter tackling, och en månad senare är kanadensaren långt ifrån en comeback.

– Jag kan faktiskt inte svara på hur det är exakt. Jag vet inte själv. Jag har knappt varit i hallen. Han (Prestin Ryan) var nere här två dagar själv i förra veckan och cyklade lite, men den som svarar bäst på hur det är är läkaren Marnéus (Thomas).

Annons

Annons

MIK:s läkare:

– Det vet jag inte om jag får tala om. Det finns något som heter patientsekretess. Jag brukar inte uttala mig så mycket om folk, säger han.

Klart är att Ryan åkt flera tunga smällar mot huvudet under sin karriär – och skadan nu är svår.

– Han hade en nackskada för fyra år sedan, det vet jag om. Man kan inte säga om det är hjärnskakning eller om det är nackskada. Det är en skada från axlarna och uppåt. Något är det där som har återkommit, säger Wener.

Tänker ni ersätta honom?

– Jag känner mig orolig för hans säsong. Men jag kan faktiskt inte säga hur det kommer att bli. Men, i och med att han inte är på is ... Som tränare är jag absolut orolig. För mig känns det som om han inte kommer tillbaka, men jag vet faktiskt inte hur det blir.

Hur ser du på läget?

– Snart är vi i mitten av januari och i ett slutspel kan vi inte spela med halvskadade spelare. Det tror jag inte. Just nu har vi två importplatser öppna.

Mora ser nu över spelarmarknaden.

– Dyker det upp ett intressant namn, då kommer vi att kolla upp det. Det är helt klart. Om det sedan är en back eller forward det vet jag inte.

Hur länge kan ni vänta på ett besked om Ryan?

– Nja, inte mycket längre. Varenda match för oss är kanske inte kniven på strupen, men otroligt viktig. Jag kan inte vänta speciellt länge på honom. Det kan jag inte.


Markus Bäckström

markus.backstrom@dt.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy