Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Ritningar klara till ny arena för Mora IK

Mora IK har ritningarna klara för en ny arena. Den nya arenan med många nya finesser är kostnadsberäknad till 175 miljoner kronor. Det avslöjade klubbdirektör Peter Hermodsson när han på onsdagskvällen berättade om klubbens planer för framtiden på Företagarnas årsmöte.

– Dagens arena är en katastrof. Det ska inte behöva ta 17 minuter för att få en korv, förklarade Peter Hermodsson och fortsatte.

– I dag behövs onödigt många anställda eftersom logistiken inte funkar.

Därför står en ny arena högt på dagordningen. Ritningarna är alltså klara. Men när företagarna ville se dem blev det nej, något som han förklarade med att det skulle avslöjas lite i taget så det blev bra genomslag i media.

Annons

Annons

Men lite grand lättade han på förlåten.

Det ska bli ett glastak ovanför isen och en glasbar, där man kan följa spelet så att säga från ovan.

Den nya arenan ska passa till och vara lättanpassat för olika större arrangemang som till exempel melodifestivalen. Dessutom ska det vara möjligt att hålla konferenser men även mindre sammanträden.

– Jag lovar att jaga politikerna dygnet runt för att få arenan till stånd, lovade klubbdirektören och antydde en vilja tillsamarbete med Vasaloppet eftersom den nya arenan ska bli en samlingsplats för "framtida segrar".

Han berättade också om den satsning på ungdomar som klubben nu börjat med och att det ska finnas flera vägar för ungdomarna att nå elitnivån. Dessutom utlovade han en ny IT-plattform - läs bättre hemsida, appar med mera - redan till hösten.

Kommunalrådet Bengt-Åke Rehn som fått den äran att leda Företagarnas årsmöte både myste och såg smått förskräckt ut efter Peter Hermodssons "löfte".


Rosa Golzio

rosa.golzio@dt.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy