Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Rättvik

Läkare till attack mot svensk media

Missförstådd. Doktor Thomas Jackson syn på apatiska flyktingbarn manipulerades av SVT.  Foto: Linnea Kallberg

Annons

Doktor Thomas Jackson är svenskengelsk och har arbetat prickfritt som läkare och psykiater, både i England och Sverige, i 30 år. När han kom hem till Sverige för ett besök läste han de apatiska flyktingbarnen och blev tveklöst förvånad.

- För det första så var inte de här barnen apatiska. De var medvetslösa! De låg bara och sov. Apatiska barn kan man se på nyhetsinslagen på TV. Det är alltså barn som sitter och vaggar men är ändå kontaktbara. Samtidigt finns det bandupptagningar av några av de apatiska barnen då de befinner sig på ett disco. Det säger mer än vad jag kan uttrycka mig, säger Jackson.

Jackson menar att svensk diagnostik är outvecklad och att svenska doktorer ofta håller patienten om ryggen. Den internationella diagnostiken är mer än lämpad för att avslöja den epidemi som plågat flyktingbarnen i Sverige i mer än sju år. Han lägger inte heller någon som helst skull på familjerna.

Annons

Annons

- Man gör så klart vad som helst för att få stanna i det land man flytt till, men i Sverige får man inte tala om simuleringsdiagnos. Men att tvinga ett barn att simulera sjukdom får sina följder, säger Jackson och jämför med andra barn och vuxna som suttit i utländska fängelser i åratal och återvänder sedan hem fullt friska. Men tvångssimulerade barn får men för livet, menar Jackson som har mångårig erfarenhet inom läkaryrket av barn.

Jacksons medverkan i Uppdrag Granskning fick också den följden att han sparkades från ett av sina uppdrag på en mindre ort i Sverige. Han fick ingen förklaring till avskedet. Arbetsmiljöverket ansåg sparkningen som oacceptabel. Han kunde överklaga till det bemanningsföretag han var anställd hos, men valde då att avstå.

När SVT och Uppdrag Granskning ville ha med doktor Jackson i ett program om apatiska flyktingbarn i asylprocessen lyssnade man inte vad han hade att säga.

- Jag presenterade två av världens mest erkända böcker inom psykiatrin för att bevisa att de här barnen tvingades till tvångssimulering eller iscensatt uppträdande om man kallar det så, men reportrarna, varken Janne Josefsson eller Gellert Tamas, lyssnade inte, säger Jackson.

Uppdrag Granskning undanhöll i programmet de fakta att de apatiska flyktingbarnen uppfyllde hela tre kriterier av de fyra som presenteras i böckerna som gör att de diagnostiserats som simulanter. Man struntade helt enkelt i att ta med kriterierna alls i programmet. Kriterierna man talar om är att en medico-juridisk situation ska föreligga. Det vill säga att en sjukdomsbild förekommer och att juridiska ombud agerar i bakgrunden. Det andra kriteriet är dåligt samarbete. Barnen samarbetar inte alls, vilket är ytterst sällsynt hos sjuka patienter. Även det här kriteriet är väl uppfyllt hos de apatiska barnen. Det tredje, men absolut inte sista kriteriet som uppfylldes, är att efter de blodprov, laboratorie- och röntgenundersökningar visade ingen som helst koppling till apati. Även det sista av tre huvudkriterium är alltså uppfyllda. Det talar alltså sitt tydliga språk att barnen har utsatts för tvångssimulering.

Annons

Annons

- Det är häpnadsväckande att svensk media inte vågar berätta. Jag lägger skulden helt och hållet på dem! Även svensk hälso- och sjukvård, som genom ren okunnighet om tvångssimulering, trycker ned de asylsökande genom att sätta en enorm press på dem.

På fredag håller doktor Thomas Jackson föreläsningen på Lerdalshöjden i Rättvik om den internationella metoden och diagnostiken av tvångssimulation och om sanningen som SVT:s Uppdrag Granskning valde att inte ta med.


Christian Larsen

christian.larsen@daltid.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy