Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säker LIF-seger mot AIK

/

Onsdagens bleka insats mot Södertälje var som bortblåst.

Under lördagseftermiddagen i Norrtälje spelade Leksand stundtals ut seriekonkurrenten AIK, och vann till slut med 4–2.

Annons

– Det märks att vi börjar få upp självförtroendet, säger Jacob Blomqvist, som svarade för hälften av de blåvita målen den här dagen.
Farten fanns där, spelet fanns där, och framför allt i powerplay klappklappade sig leksingarna igenom AIK-försvaret på ett till synes ganska enkelt sätt.
Den första perioden slutade mållös, men leksingarna hade ett klart spelmässigt övertag, och bjöd på riktigt finlir. Speciellt i powerplay där bland andra Johan Ryno, Jacob Blomqvist och Jens Jakobs skaffade sig några fina lägen.
– Jag hade många riktiga bra lägen och borde väl egentligen ha satt fler, säger en självkritisk Jacob Blomqvist.
För nu blev det ju "bara" två fullträffar för honom den här gången.
Den första kom i inledningen av den andra perioden, precis efter att AIK tagit ledningen med matchens första mål.
– Jag fick en bra pass av Micke Johansson i powerplay, precis framför deras mål, och det var i princip bara att sätta dit den, förklarar Blomqvist, som innan perioden var över även hunnit ge sitt lag ledningen.
– Inget speciellt mål direkt. Jag vet inte om pucken tog på nån byxa eller nåt, men in gick den i alla fall, så det var skönt. Det är lite så vi ska jobba i år, driva hårdare på mål och göra fler skitmål. Det funkar bra tycker jag.
I början av period nummer tre utökade Mikael Johansson Leksands ledning, genom att göra lagets andra PP-mål för dagen. Och trots en snabb reducering av AIK kunde Leksand till slut ta hem segern med fyra mål mot två.
Det sista målet signerades Jon Knuts, som direktsköt in fyran efter en snitsig framspelning från Gabriel Karlsson bakom hemmalagets målbur.
En stabil seger efter två riktigt bra perioder och en mindre bra. Medan Leksand vann skotten i den två första perioderna med sammanlagt 35–14, vann AIK skotten i tredje med 21–6.
– På det stora hela såg det riktigt bra ut tycker jag. Vi hade bra intentioner mot Södertälje också, men nu hade vi mycket bättre fart och vi hittade varandra bra, menar Blomqvist, som dock är noga med att poängtera att det inte var en SM-final dom just vann.
– En träningsmatch är alltid en träningsmatch. Vi har ju ingen aning om var i träningen AIK befinner sig, kanske är dom inne i en tuff period, medan vi valt att släppa upp lite på träningen nu. Sånt vet man aldrig.

Annons
Annons
Annons