Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart med tränare i Leksand

/

Det blev som DT-sporten förutspådde.
Andreas Appelgren blir kvar som tränare i Leksands IF och vid sin sida får han Pär "Hellas" Hellenberg, juniortränare från Västerås.

Annons

Redan i förra veckan förutspådde DT-sporten det och i går blev det klart att Andreas Appelgren och Pär Hellenberg blir Leksands tränarduo den kommande säsongen.
Båda har skrivit på ett ettårskontrakt med klubb och med i tränarteamet finns också målvaktstränaren Jonas Levén.
– Andreas har gjort ett kanonjobb med laget och vi vill fortsätta på det. Pär Hellenberg vet vi också är en bra tränare och han är dessutom en bra istränare som kan hjälpa Appelgren på ett helt annat sätt an jag kunnat under vintern. Jag är övertygad om att "Hellas" och "Äpplet" kommer att fungera bra tillsammans, säger sportchefen Tommy Salo.
Pär Hellenberg är ursprungligen från Vansbro, men flyttade som 16-åring till Västerås för att studera vid hockeygymnasiet.
Hellenberg har varit Västerås IK trogen hela karriären, först som spelare och sedan som tränare, och de senaste fyra åren har han varit huvudtränare för klubbens J20-lag.
– Jag tvekade aldrig att tacka ja till jobbet när Tommy (Salo) hörde av sig. Att träna Leksand är ett ärofyllt jobb, speciellt för en mas, och jag tycker det är lockande med nya utmaningar, säger "Hellas".
Förutom att Appelgren får huvudansvaret så blir rollfördelningen mellan tränarna den att "Äpplet" får ansvaret för backarna och "Hellas" för forwards.
– Meningen är att vi ska få mer tid nästa säsong att jobba mer individuellt med spelarna och det kommer att bli kanonbra. "Hellas" är också en erkänt duktig tränare på is, något som vi söket efter, och han har gjort ett riktigt bra jobb i VIK:s juniorlag och plockat fram många duktiga spelare, säger "Äpplet".
Varför valde du att fortsätta som huvudtränare?
– Att träna Leksand är ett av de finaste tränarjobb som man kan ha i Sverige. Det är speciellt att vara huvudtränare, men den pressen ger en adrenalinkick som man trots allt är ute efter. Nu får vi en tydlig fördelning i tränarstaben nästa säsong och då tror jag att vi kan göra ett ännu bättre jobb, säger "Äpplet".
Spelarna i Leksand har just nu några veckors semester innan försäsongsträningen drar i gång den 2 maj.

Annons
Annons