Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svindlande högt tempo

/

Glögg, Glitter & Rock´n Roll är en föreställning som håller ett nästan svindlande högt tempo.

Annons

Vi får pälsresande solosång, Elvis på snöskoter samt klarsynta och kvicka monologer när Swing Models ännu en gång förärar Dalasalen en skräddarsydd julshow.

Det är ett gäng välklädda unga damer och herrar som värmer upp publiken med All I Want for Christmas Is You och därefter en, så vitt jag kan förstå, hemmaskriven trall med refrängen Änt dä kul mä jul! På storbildsskärmen bakom får vi sedan se självaste Elvis Presley köra åt helsicke på snöskoter innan Richard Linderholm tar plats vid solomicken och framför Blue Christmas, körad av tjejerna. Man förstår genast att Swing Models vill vara här. Scennärvaron är så påtaglig att den nästan går att skära med sillkniven.

Jag vill hylla att några av showmedlemmarna vågar sig på att dra egenhändigt författade monologer mellan musiknumren. Richard Linderholm gör en djupdykning i nittiotalet på ett par minuter och lite senare skildrar Hanna Arnberg, med ett rivjärns energi, hur det är att vara ensamstående mamma och tvingas julhandla med en hel skock ungar.

Småspexiga flirtar med allt ifrån Magnus Ugglar till Walt Disney mixas in mellan de något mer stillsamma sångnumren. Fredrika Berggren sjunger solo både en och två gånger, och ena halvan av trubadurdon Östen & Skansen, flickornas favorit Andreas Östlund, levererar I´m dreaming of a white Christmas och Sinatras Let it Snow med bra skjuts i stämbanden. Sittande på en stol tolkar Albin Glad Ronan Keatings It´s Only Christmas med fin inlevelse, och om Glögg, Glitter & Rock´n Roll lämnar någon mersmak efter föreställnings slut så är det mer sång av honom.

Det är ett begåvat gäng som uppträder, inte tu tal om den saken, men jag känner ändå att det finns mer utrymme för originalitet och ett eget uttryck. Bitvis känns det hela lite rumphugget, och det hårdrockspotpurri som avslutar föreställningen är inte det jag tar med mig hem.

Showen innehåller ett och annat överraskningsmoment som inte behöver avslöjas här, men ett tips till publiken: håll inte bara ögonen på scenen!

Annons
Annons
Annons