Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Batteridrottning" en av sommarpratarna

/

Vid en presskonferens klockan 13 i dag presenterades årets sommarpratare i radions P1. En av dem är Ludvikabördiga "batteridrottningen" Christina Lampe Önnerud.

Annons

45-åriga Christina Lampe Önnerud har klivit av vd-rollen i Boston Power, det företag hon startade med sina egna innovationer 2005. Nu är hon styrelseordförande och inriktad på att rekrytera en ny företagsledning till Kina-satsningen.

Hon beklagar att hon inte fick de tunga svenska politikerna med sig när det diskuterades en batterisatsning i Ludvika.

– Men skam den som ger sig. Jag ber att få återkomma med nya idéer när det gäller Ludvika, säger Christina Lampe Önnerud glatt och säger att hjärtat fortfarande klappar för Ludvika och Dalarna.

I mars fick hon ett telefonsamtal från Mattias Östlund, producent på P1, som undrade om hon kunde tänka sig att sommarprata i radion.

– Det kändes rätt att tacka ja. Det är alltid kul att komma tillbaka till Sverige och jag såg det som en chans att se tillbaka på vad jag gjort hittills i mitt liv och samtidigt bli ett avstamp inför fortsättningen. Sommar är ju ett program som ska vara underhållande men också ha ett djup med bra musik.

Christina Lampe Önnerud berättar mer om sitt liv som sommarpratare i P1 den 25 juni.

Annons
Annons
Annons