Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siktar på att bli starkast

/
  • Att böja hästskor är lite av Thomas Skållbergs favoritsysselsättning i de olika styrketävlingarna.

Thomas Skålberg är i full gång med träningen inför sommarens olika tävlingar, de två största är Strong man och Siljansnäs Anders memorial.
– Men innan dess kommer jag att finnas på lite olika arrangemang runt om i Dalarna och böja hästskor och klämma ihop stekpannor, berättar Thomas Skålberg.

Annons

Det var för ett par år sedan som Thomas Skålberg började tävla i olika styrketävlingar och framgångarna kom snabbt, redan första säsongen vann han ett par tävlingar. Det handlar om att bära stockar och stenar, rulla stora hjul och en rad andra lite udda styrketävlingar som står på dagordningen.

Under maj åker Thomas Skålberg till Småland för att vara med på Strong man tävlingen där och där hoppas han på att kunna vinna minst ett par grenar.

– Det är mycket träning nu inför sommarens tävlingar och det har gått bra och mitt självförtroende blir allt starkare ju längre jag fått vara med, konstaterar han.

Det svåra har varit att få ihop pengar så han kunnat äta på det sättet som behövs för att bli riktigt stark.

– Jag behöver en hel del kosttillskott och de är väldigt dyra, men tack vare hjälp av min familj har jag kunnat köpa en del i varje fall, berättar Thomas Skålberg.

Men redan i maj kan dalfolket se hur stark Thomas är, då han ska vara med och göra ett par uppvisningar på lastbilsmässan i Borlänge, Trucks in Dalarna, och senare i sommar när han finns vid vattenfestivalen i Orsa.

– Det stora numret i sommar är i slutet av juni då jag kommer att tävla vid Siljansnäs Anders memorial, där jag förra året hade en del framgångar, summerar Thomas Skålberg.

Annons
Annons
Annons