Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säljes: Ö i Barken

/
  • Den gula byggnaden är båthuset, och inne bland träden skymtar det gröna fritidshuset.

Har du någon gång drömt om att få äga en egen ö?
Nu har du chansen.

Annons

Lyckans ö i sjön Barken, mellan Smedjebacken och Söderbärke, ligger nu ute till försäljning.

Tomtytan, alltså ön, är på 7 000 kvadratmeter. Vad gäller byggnader så finns ett fritidshus, båthus, dass, vedbod och ytterligare ett uthus med jordkällare.

– Men det finns inte el, vatten eller avlopp, men det ska det finnas möjlighet att dra ut det till ön. Och så finns det vissa renoveringsbehov, säger mäklaren Erik Myrsten på Carlsson Ring Fastighetsmäklare med säte i Enköpings kommun.

Fritidshuset är ursprungligen uppfört i början på 1900-talet men är tillbyggt i omgångar.

– Huset är lite som i Stockholms skärgård, mindre men i samma stil, och lite speciellt med ett torn, säger Myrsten och fortsätter:

– De som säljer nu bor i Smedjebacken. Deras pappa köpte ön i början på 60-talet och de har haft det som fritidshus sedan dess. Vad jag vet har ingen bott där permanent.

Vad är det för typ av person som köper ett sådant här objekt?

– Oj, jag kan inte ens gissa. I och med att det är ett fritidshus så är det vem som helst skulle jag säga. Kanske någon som bor en bit bort men som har anknytning till södra Dalarna, så har det sett ut på andra försäljningar i samma område.

Vidare säger Myrsten att egna öar är sällsynt, om man bortser från ute i skärgården förstås. Och trots att ön legat ute till försäljning i mindre än en vecka så verkar det finnas intresse.

– Ja, det är några stycken som anmält intresse redan faktiskt.

Har du sålt en ö förut?

– Nej, det här är den första ön jag säljer. Så det är absolut häftigt för mig också. Det här sticker ju definitivt ut och det är riktigt charmigt.

Och priset då? Jo, 1 475 000 kronor får du punga ut med.

Annons
Annons
Annons