Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marknad senaste given på rastplatsen

/
  • Från och med nationaldagen skyltar Sven-Erik Danielsson sin rastplats med svenska flaggor, som han plockar ner när rastplatsen är obemannad:
  • Ragnhild Christensen var en av försäljarna på torsdagsmarknaden, som för övrigt var den tredje i ordningen.

Söderbärkebon Sven-Erik Danielsson fortsätter att utveckla sin rastplats "En försmak av Dalarna", intill riksväg 66 vid Huggnora.
Torsdagsmarknad, med i första hand lokala produkter, är senaste greppet.

Annons

– Vilket bra initiativ. Sven-Erik är verkligen frän och har sådan serviceanda. Det är alltid roligt att komma hit, säger Vilhelm Johansson från grannbyn Viksberg.

Han slår gärna stopp vid rastplatsen, om inte annat så för att prata lite med rastplatsägare Danielsson.

– Innan Sven-Erik tog över skötseln av rastplatsen såg det för jäkligt ut här. Men nu är det ordning och reda. Det är så kul att han gör det här.

Vilhelm Johansson passade under torsdagsmarknaden på att handla lite lök och färskpotatis av försäljaren Gunlis Gäfvert Andersson, från Hedkärra.

Även hon är lyrisk över Sven-Erik Danielssons initiativ.

– Det är så trevligt att få vara här med Danielsson. Han är en glad prick.

Några förtjänster att tala om gör ännu inte försäljarna, som under torsdagen var fyra till antalet (med Sven-Erik Danielssons serveringsvagn inräknad).

Men de ser marknaden som ett kul tillskott i södra Söderbärke.

– Jag tycker det här är så bra. Kul att man får en chans att sälja sina egna produkter, säger Ragnhild Christensen.

Hon bor i Viksberg och tillverkar på hobbynivå olika sylter utan tillsatser. Bland annat en smultronsylt som vunnit Sven-Erik Danielssons stora gillande.

– Jag har tagit ledigt från jobbet bara för att kunna stå här i dag, säger Ragnhild Christensen, som även säljer ägg från frigående höns.

Marknaden pågår klockan 10-15 och vid 11.30-tiden hade hon åtminstone sålt en del, men haft det desto mer gemytligt.

Sven-Erik Danielsson gick som vanligt runt på rastplatsen och såg till att alla trivdes. Samtidigt upplyste han tidningen om att en scen snart ska byggas, för att gitarristen Göran Adeborn ska ha att sitta på under sina torsdagsspelningar.

Under sommaren kommer Danielsson också stundtals att få hjälp av en av kommunens sommarjobbare, allt för att hålla resandeservicen på topp.

Det är 17-åriga Caroline Johansson från Lilla Tolvsbo som fått uppdraget och redan så smått har börjat lära sig uppgifterna.

Annons
Annons
Annons