Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggmax hamnar i Smedjebacken

/
  • Det blir i den här delen av det tidigare bryggerikomplexet i Risingsbo som Byggmax kommer att etablera sig till våren.

Där det förr tillverkades öl och läsk blir det bygghandel i fortsättningen.
Anders Skoglund, som äger det tidigare bryggerikomplexet i Risingsbo, har efter en dialog på flera år med Byggmax ingått ett hyresavtal. Det betyder att Byggmax från 1 mars etablerar sig i cirka 2 000 kvadratmeter lokalyta och kommer också hyra ett stort utomhusområde.

Annons

– Vi har nog haft kontakt i tre år men det är ingen hemlighet att Byggmax i första hand sökt lokaler i Ludvika men man har uppenbart gjort en omvärdering och nu har vi pratat ihop oss, kommenterar Skoglund.

Magnus Agervald, vd hos Byggmax, bekräftar att man i ett tidigare skede hade fokus på Ludvika men när man inte hittade vad man sökte där så vändes blickarna mot Risingsbo och Skogslunds stora bryggerifastighet.

– Vi vill gärna ha anläggningar med stora utomhusytor och bra skyltlägen så vi syns. Även om vi ville till Ludvika tror jag det här blir bra. Jag antar att Ludvikaborna kan tänka sig att åka någon mil till Smedjebacken i stället för tvärt om, spekulerar Agervald.

Hur många anställda tror du ni kan komma att behöva i Smedjebacken?

– Det rör sig om mellan fyra och åtta personer. Jag kan tänka mig att vi kommer att ta in en del skolungdomar under sommaren när det är högsäsong, uppger Byggmax vd.

Avtalet mellan parterna innebär att Skoglund står för nödvändiga ombyggnader och renoveringar av lokalerna.

– Men det är faktiskt inte så mycket som behöver fixas till invändigt. Det mesta jobbet blir att ordna till utomhusytorna så att det blir en körbar gård.

Byggmax koncept bygger nämligen på en drive in-modell, där bilåkande kunder själva lastar varorna i bilar och på släp.

– Det är bra för hela Västerbergslagen att Byggmax etablerar sig i området. Nu är det många härifrån som åker till Borlänge och Falun för att handla på Byggmax, konstaterar Anders Skoglund.

När nu avtalet med Byggmax är i hamn har Skoglund hyresgäster i nästan hela komplexet i Risingsbo. Mycket används som lager men det finns också en del firmor som hyrt in sig.

– Det finns fortfarande lite ledigt, tillägger han.

Byggmax brukar dela ut "hittelön" på 100 000 kronor till den eller de personer som kan föreslå platser eller lokaler som leder till en etablering.

– Men i det här fallet blir det inte aktuellt. Vi har gått andra vägar när det gäller lokalerna i Risingsbo och vi kom själva i kontakt med Anders Skoglund, tydliggör Byggmax vd, Magnus Agervald.

Till våren finns ni på fyra orter i Dalarna, dock ingen i norra länsdelen.

– Jo, så är det men vi är intresserade av att hitta något i Mora, uppger vd:n.

Annons
Annons
Annons