Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för country jam

/
  • Husbandet Owes Farm fick ett par besök på scenen under kvällen, bland annat av Göran Johansson som sjöng och spelade gitarr till Love Me.  Foto: Berit Zöllner
  • Medlemmarna i Curly Phillips meddelade tidigare på dagen att de tyvärr fått förhinder att närvara i Säterdalen under fredagskvällen. När de sedan ändå dyker upp blev de varmt välkomnade av Thomas Jansson.  Foto: Berit Zöllner
  • Det nystartade bandet Riverland har medlemmar från Borlänge, Säter och Falun. På bilden ser vi Peter Gunnebro, Catharina Henningsson och Magnus Olsson.  Foto: Berit Zöllner
  • Pia Risvall, som aldrig varit på country jam förr, blev lockad till dalen i helgen tillsammans med döttrarna Evelina och Emilia.  Foto: Berit Zöllner
  • Rockabillybandet Curly Phillips från Enviken skapade drag i Säterdalen. Från vänster Mikael Torstensson, Hans Adelström och Karl Backlund.  Foto: Berit Zöllner

Annons

Knappt 100 personer satt vid borden i Säterdalens dansrotunda i fredagskväll då Dalarnas Country Music club Country Jam var tillbaka i dalen.

- Det är ju ett tag sedan vi var här nere, konstaterar Anders Brundell. Jag hade inte väntat mig så mycket folk. Det är jättekul.

Mait Olsson som flyttat hem till Säter igen är en trogen besökare på DCMC-jammen:

- Det är inte något riktigt ös här nere, men det blir nog bättre med tiden.

Gun Christensson från Falun och Torsten Åström från Uppsala håller med. De har varit medlemmar i DCMC i 7-8 år och vill inte gärna missa jammen:

- Det är ungefär lika mycket folk här som i Kvarnsveden, men lite större lokal. Det kommer nog att bli lite tätare och mer tryck nästa gång.

Gunilla Almetun och Kerstin Hagström har däremot aldrig varit på country jam förr.

- Det är ju fri entré så vi bestämde oss för att ta en promenad ner i dalen och lyssna på lite musik. Jag är väldigt förtjust i bluegrass, säger Gunilla, och det här är ju trevligt.

Förutom husbandet Owes Farm, fanns ytterligare tre band på spellistan: Riverland, Curly Phillips och Grassride.

- Fast man behöver inte anmäla sig innan, säger Anders Brundell. Det är bara att dyka upp och spela.

DCMC:s country jam är lite annorlunda än vanliga jam där musiker samlas för att lira. Hit kommer även en mängd åhörare enbart för att lyssna.

- Det flesta som spelar har någon typ av scenvana och det blir som snabba orepeterade uppträdanden för dem.

- Men det ger också obefaret folk möjlighet att träna under fältmässiga förhållanden, tillägger Brundell.

Nybörjare alltså, eller någon soloartist som hoppar upp på scenen. Men om personer i fråga vill köra punk eller jazz då?

Går det?

- Nja, så länge de håller sig till vår typ av musik och kan låtarna är det okey med gäster, svarar Tommy Backström i Grassride.

Det kunde "Fusse" eller Johnny Nameless som han presenterades som av husbandet.

- Det är många år sedan jag sjöng på scen, men jag har lovat flickorna som sitter där nere att jag ska upp och sjunga.

Göran Johansson som han egentligen heter, bor i Säter och var trubadur förr i världen. Denna kväll bjöd han publiken och sina flickor, på låten Love me.

Fakta:

Dalarnas Country Music Club - DCMC, bildades vid en träff i Turbo Folkets Hus i Hedemora sommaren 1975 och är en av landets äldsta musikklubbar.

DCMC arrangerar sedan drygt 15 år tillbaka månatliga jam sessions. Det startade i Säterdalen 1990 och flyttade 1997 till Folkets hus i Kvarnsveden.

Nu är den tillbaka i Säterdalen med premiär i fredags. Ytterligare två jammar är planerade under våren: 26 mars och 23 april.

Annons
Annons
Annons