Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ridtjejer mötte fyra vargar nära travbanan

Under tisdagseftermiddagen vid 17-tiden stötte två tonåriga ridtjejer på fyra vargar ett par hundra meter från Rättviks travbana.

Annons

– Vi red på en ridstig i höjd med gamla militärförrådet - cirka 150 meter söder om Springkällevägen. Plötsligt tvärstannade hästarna och ville absolut inte fortsätta. Vi kollade runt med våra pannlampor. Då så vi fyra vargar ligga ned bara fem meter från stigen. De reste sig upp och bara tittade på oss. De var inte alls aggressiva, men vi blev rädda och vände om tillbaka till stallet, säger en av flickorna.

Under onsdagen kontrollerade länsstyrelsen omgivningarna längs Springkällevägen.

– Det går inte att säga att det var vargar. Det gick inte att hitta några spår. Marken var för hård. Men vargar rör sig i området. I det här fallet torde det i så fall röra sig om Siljansringsreviret. När snön kommer blir det lättare att hitta spår efter dem, säger länsstyrelsen naturbevakare Hans-Olov Hansson.

Rättvikspolisen uppmanar allmänheten att kontakta länsstyrelsen eller polisens växel vid eventuella framtida vargkontakter nära tätorten.

– I takt med att vargen blivit vanligare har rapporter om vargkontakter minskat. Det har blivit vardag. Men det är bra att vi statliga myndigheter får veta hur det ligger till. Inte minst om vargen rör sig i eller nära tätorter. Alla vinner på att ha all fakta i målet, säger stationsbefäl Jonas Holfve.

Annons
Annons
Annons