Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första klubbmästerskapet för Rättviks simförening

/
  • Här går starten i stafetten.
  • Extra kontroll av den manuella tidtagningen.
  • En fantastisk simhall med ypperligt länge men tyvärr inte byggd för tävlingar enligt Svenska Simförbundets kriterier, konstaterar Jan-Erik Jones som sitter i styrelsen för Rättviks Simförening.
  • Simföreningens aktiva har redan efter bara ett år gjort fina resultat och tävlar runt om i länet.
  • Sara Ardevall, åtta år vann två distanser 25 meter crawl och 25 meter rygg och tog två guldmedaljer under söndagens klubbmästerskap.
  • Klubbens tränare Zbigniew Karczewski talar med simmarna inför den avslutande stafetten i klubbmästerskapet.

Första klubbmästerskapet i nybildade Rättviks Simförening genomfördes i Rättviks simhall.
Det var feststämning i luften. Klubben har kämpat för att komma i gång och redan efter ett år finns flera lovande aktiva.
Stor optimism råder inom föreningen, men det finns också besvikelse.

Annons

– Bassängen är för grund och har bara fyra banor vilket gör att vi aldrig kommer att kunna arrangera tävlingar enligt Svenska Simförbundets kriterier, säger styrelseledamot Jan-Erik Jones.

Påskplasket, klubbmästerskap med Rättviks Simförening genomfördes under söndagen i Enåbadets simhall i Rättvik. En simhall som byggdes år 2009.

– Det är så fint här. Föräldrar trivs och miljön är ovanlig för en simhall. Ofta stannar föräldrar i kafeét när barnen tränar, säger Jan-Erik Jones och hjälper de andra funktionärerna med tidtagningen.

Tidtagningen sköts manuellt. Det är ingen idé att köpa in avancerad teknik för tidtagningen, vilket krävs för att kunna arrangera tävlingar enligt Svenska Simförbundet.

– Här finns otroliga möjligheter, boende, kommunikationer, men vi kan inte genomföra några större tävlingar på grund av att bassängen är för grund och har för få banor, säger Maria Jones, funktionär under Påskplasket.

Med andra klubbar bjuder in Rättviks Simförening och simmarna tävlar i andra bassänger och det går riktigt bra för många av de aktiva.

– Redan efter ett år är många riktigt duktiga och gör bra resultat, men framför allt är det den fina kamratskapen och engagemanget bland de aktiva och deras familjer som är det viktiga. Vi ser att behovet av en simförening i kommunen verkligen fanns, säger Jan-Erik Jones.

Påskplasket bestod av nio grenar, 22 tävlande startade och de var i åldrarna sju till 18 år. Klubbens tränare Zbigniew Karczewski ansvarade för tävlingen och de tävlande.

Annons
Annons
Annons