På dt.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Första klubbmästerskapet för Rättviks simförening

+
Läs senare
/

Första klubbmästerskapet i nybildade Rättviks Simförening genomfördes i Rättviks simhall. Det var feststämning i luften. Klubben har kämpat för att komma i gång och redan efter ett år finns flera lovande aktiva. Stor optimism råder inom föreningen, men det finns också besvikelse.

– Bassängen är för grund och har bara fyra banor vilket gör att vi aldrig kommer att kunna arrangera tävlingar enligt Svenska Simförbundets kriterier, säger styrelseledamot Jan-Erik Jones.

Påskplasket, klubbmästerskap med Rättviks Simförening genomfördes under söndagen i Enåbadets simhall i Rättvik. En simhall som byggdes år 2009.

– Det är så fint här. Föräldrar trivs och miljön är ovanlig för en simhall. Ofta stannar föräldrar i kafeét när barnen tränar, säger Jan-Erik Jones och hjälper de andra funktionärerna med tidtagningen.

Tidtagningen sköts manuellt. Det är ingen idé att köpa in avancerad teknik för tidtagningen, vilket krävs för att kunna arrangera tävlingar enligt Svenska Simförbundet.

– Här finns otroliga möjligheter, boende, kommunikationer, men vi kan inte genomföra några större tävlingar på grund av att bassängen är för grund och har för få banor, säger Maria Jones, funktionär under Påskplasket.

Med andra klubbar bjuder in Rättviks Simförening och simmarna tävlar i andra bassänger och det går riktigt bra för många av de aktiva.

– Redan efter ett år är många riktigt duktiga och gör bra resultat, men framför allt är det den fina kamratskapen och engagemanget bland de aktiva och deras familjer som är det viktiga. Vi ser att behovet av en simförening i kommunen verkligen fanns, säger Jan-Erik Jones.

Påskplasket bestod av nio grenar, 22 tävlande startade och de var i åldrarna sju till 18 år. Klubbens tränare Zbigniew Karczewski ansvarade för tävlingen och de tävlande.

 • Påskplasket

  Resultat Rättviks Simförenings klubbmästerskap våren 2012.

  Gren: 25m frisim. Födda: 2004. 1. Sara Ardevall. 2. Hilma Dufva. 3..Ella Pedersen. Födda: 2002. 1. Frida Granlund. 2. Elin Rönnberger. Födda: 1999 – 2000. 1.Olivia Rustas. 2.Anna Angantyr.

  Gren: 50m frisim pojkar. Födda: 2002 – 2003. 1.Johan Werkmästar. 2.Victor Engholm- Födda: 1995 – 1999. 1. Mohsen Ahmadi. 2. Oscar Halling. 3.Hampus Mäki.

  Gren: 50m frisim flickor. Födda: 2002 – 2003. 1 Wilma Loman

  2.Elin Jones. 3.Moa Kallas. Födda: 2000 – 2001. 1 Selma Bjernulf. 2.Maja Gropgården. 3. Elda Boberg.

  Födda: 1994. 1. Elna Liss.

  Gren: 25m ryggsim. Födda: 2002-2004. 1.Sara Ardevall. 2.Frida Granlund.

  3.Hilma Dufva Sandberg.

  Gren: 50m ryggsim damer/flickor. Öppen för alla. 1.Elna Liss. 2.Selma Bjernulf.

  3.Maja Gropgården.

  Gren: 50m ryggsim herrar/pojkar. Öppen för alla.1.Oscar Halling. 2. Hampus Mäki.

  3.Johan Werkmästar.

  Gren: 25m fjäril. Öppen för alla. 1.Hanna Mäki. 2. Oscar Halling. 3. Moa Kallas.

  Gren: 100m frisim. Öppen för alla. 1. Elna Liss. 2. Mohsen Ahmadi. 3. Selma Bjernulf.

  Gren: 4x50m frisim mixed. Öppen för alla. 1. Lag 1: Oscar Halling, Hampus Mäki, Samuel Malm, Mohsen Ahmadi. 2. Lag 2: Elna Liss, Hanna Mäki, Maja Gropgården, Selma Bjernulf. 3. Lag 3: Elin Jones, Victor Engholm, Elda Boberg, Johan Werkmästar.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons