Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det här är min drömkåk"

/
  • -Lite samma linje som här, café, lättare maträtter och möjlighet att ha olika typer av fester och dagkonferenser blir det i Karlsviks Herrgård. Louise Åhlén som i dag driver Södergårdens café fortsätter med det och startar ny verksamhet i Karlsviks Herrgård.

– Det är min dröm, jag har väntat så många år, säger nya ägaren till Karlsviks Herrgård
Herrgården har sålts till Louise Åhlén för 1, 6 miljoner kronor.
Kommunen sålde fastigheten under förutsättning av verksamhet ska bedrivas i Herrgården som gagnar Rättvik och gör området attraktivt.

Annons

Tre anbud lades på Karlsviks Herrgård och sedan Samhällsbyggnadsförvaltningen granskat dem vad gäller inriktning och förslag på verksamhet blev det Louise Åhlén kommunen valde. Kommunstyrelsen gav Samhällsbyggnadsförvaltningen att sälja Karlsviks Herrgård i juni 2011. I mitten av mars har den nye ägaren tillträde till fastigheten.

– Jag är väldigt glad. Det här är min drömkåk. Jag har väntat många år på den här historiska, anrika gården. Vi hoppas kunna öppna till sommaren, men det är mycket att göra innan vi kan öppna café och ha olika fester, dagkonferenser och andra tillställningar, säger Louise Åhlén.

Louise driver i dag café Södergården i Rättvik, men det har blivit lite för litet och det behövs fler caféplatser och möjlighet att arrangera fester.

– Karlsviks Herrgård stämmer bra överens med Södergården och vi tänker fortsätta på samma tema som vi har här.

– Vi kommer att behöva nyanställa personal, men först måste huset anpassas till caféverksamhet, vi ska renovera. Det finns många idéer, vi har inte kommit så långt än i vår planering, men min förhoppning är att vi ska kunna öppna till sommaren, säger Louise.

Herrgården byggdes 1802 och Louise efterlyser uppgifter om byggnadens historia.

– Herrgården blir öppen för allmänheten och det är roligt att fler får ta del av miljön. Jag efterlyser också material kring byggnadens historia. Det ska vi sammanställda så människor kan ta del av händelser som utspelats i och omkring Karlsvik, säger Louise.

Annons
Annons
Annons