Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Släktvecka avslutades med stor fest

/
  • I blå t-shirts syns Leann Fraley och maken Bilbert Fraley från Arkansas, USA med de nyfunna släktingarna Stig Holm, Stockholm, och Elvy Mattsson från Mora med föräldrahemmet i Venjan.
  • Initiativtagaren Leif Mörkfors var mycket nöjd med resultatet av släktträffen och att det kom hela 320 personer tycker han var extra roligt.

320 Venjansättlingar från USA, Kanada och hela Sverige samlades i Ordebshuset i Venjan under lördagen för en enorm släktträff. Några av gästerna hade till och med tryckt upp egna t-shirtar.

Annons

– Det är så roligt att få vara här. Det är underbart, jag är helt förstummad, säger Leann Fraley som för första gången har kommit från Arkansas, USA, för att träffa släkten i Venjan.

Hon visste inte att hon hade släktingar i Venjan förrän i vintras då hon blev kontaktad av Leif Mörkfors via Facebook.

– Jag tänkte att vi kan ju inte åka till Sverige, men sen tänkte jag "varför inte?", och nu är vi här.

Några av släktingarna som hon inte visste om att hon hade, hittade hon i Venjan under lördagen. Elvy Mattsson och Stig Holm är kusiner i fjärde ledet till Leann och nu har de träffats för första gången.

– Det är jätteroligt, vi kommer att fortsätta hålla kontakten och om ett par dagar ska vi mötas igen i Stockholm och jag ska visa dem runt eftersom jag är därifrån, säger Stig Holm.

Några av de amerikanska besökarna hade även tryckt upp egna t-shirtar för att markera att de hade kopplingar till Venjan och att de tillhörde släktträffen.

– Det är ett sätt för Venjansborna att se vart vi kommer från och även för oss så vi håller koll på varandra, berättar Peter Clinton Rierson från Minnesota, USA.

Han tycker att det är väldigt intressant och spännande att få vara med på den stora träffen. Han har även varit med på utflykter tidigare under veckan och bland annat sätt de platser som hans far- och morföräldrar kom från.

– Nu börjar jag förstå varför de var tvungna att flytta och hur svårt de hade det, säger han.

En väldigt trött Leif Mörkfors är glad över att hela Amerikabesöket gick så bra och att den avslutande middagen uppskattades. Under middagen stod ett litet släktträd på varje bord och gästerna upptäckte snabbt att de alla satt bredvid okända släktingar.

– Det blev en bra konversationsstartare när alla började kolla på släktträdet, säger Leif Mörkfors.

Han säger att han enbart ha fått positiv respons från både besökare och Venjansbor. Han har till och med fått så mycket beröm att han har svårt att ta emot allt.

– Jag har fått beröm så det räcker, kan man säga. Men nu kan jag bocka av att jag har gjort det här och så får vi se vad som händer nästa år, avslutar Leif Mörkfors.

Annons
Annons
Annons