Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna Haag anordnar läger på hemmaplan

/
  • Bild från tidigare A&E Summer camp i Årsunda, Gästrikland. I år anordnas sommarskidlägret i Gesunda.

Nästa helg, den 12-14 augusti, kommer ett sommarskidläger för ungdomar att äga rum i Gesunda. Det är A&E Summer camp som anordnas av landslagsåkarna Anna Haag och Emil Jönsson.

Annons

För första gången kommer A&E Summer camp i år att anordnas på Gesundaberget. Tio gånger tidigare har Emil Jönsson arrangerat lägret i Årsunda i Gästrikland. Orsabördiga Anna Haag är med för tredje året, och i år har alltså även platsen bytts ut till Gesunda i Mora.

– Det blir roligt för både oss och deltagarna att byta terräng, säger Anna Haag och berättar att eftersom många av deltagarna är återkommande från år till år så har de vant sig vid terrängen i Årsunda.

Lägret riktar sig till unga tjejer och killar som under de tre lägerdagarna får chansen att träna med några av landets bästa längdskidåkare. Förutom Anna Haag och Emil Jönsson så kommer bland andra landslagsåkaren Teodor Pettersson att vara en av de som tränar deltagarna. Det är ungdomar mellan elva och sexton år som kan anmäla sig till lägret, som är det enda i sitt slag i landet när det gäller att få chansen att träna med landslagsåkare.

Anna Haag berättar att 110 stycken är anmälda till lägret, och att det dessutom finns en kölista vilket gör att antalet deltagare kan komma att stiga till 120. Deltagarna kommer främst från Gästrike- och Dalaregionen men enligt Anna Haag så har det blivit fler och fler som anmält sig även från resten av landet.

Annons
Annons
Annons