Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvika Motorsällskap får köra – och städa

De tre, fyra senaste åren har Ludvika Motorsällskap inte kunnat använda den bana som ligger på kommunens mark och granne med Björnhyttan sopstation. Detta då det pågått större arbeten vid sopstationen.

Annons

Men nu har politikerna i samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott gett klartecken till ett nytt avtal. Därmed kan klubben åter börja köra med fyrhjulsdrivna bilar, typ jeepar, och enduro-motorcyklar. Däremot är det för närvarande inte aktuellt att använda banan för körning med fyrhjulingar.

– Den del av banan som finns på kommunens mark mäter cirka 4,7 kilometer och inräknat den bandel som finns på Bergvik Skogs marker så är banan 13 kilometer lång. Men på Bergviks marker får vi bara köra med enduro-motorcyklar, säger Lars Bergman i Motorsällskapet.

Enligt nya avtalet behöver klubben inte betala någon avgift till kommunen. Däremot måste medlemmarna göra en del arbetsinsatser.

– En gång om året ska vi städa kommunens område kring banan samt efter vägen upp till sopstationen, uppger Lars Bergman.

Skulle klubben av någon anledning inte uppfylla städvillkoret, får den betala 5 000 kronor till kommunen. Ludvika Motorsällskap har drygt 300 medlemmar.

Annons

Mer läsning

Annons