Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilvägen stängd för trafik

Snöåvägen vid Östansbo är åter farbar efter en längre tids avstängning. Sedan en vecka tillbaka är det i stället trafikanter på Bilvägen som måste göra en omväg på grund av arbetet med den blivande vattenledningen till Grängesberg. Den tillfälliga omläggningen av fordonstrafiken beräknas pågå under cirka en månads tid.

Annons

– All biltrafik och även bussarna går nu via Turbinvägen. Det blir alltid en viss olägenhet när gator stängs av, konstaterar kommunens gatuchef Anders Axelsson som trots allt hoppas att stängningen av Bilvägen inte ska behöva innebära några större problem för berörda trafikanter.

Enligt gatuchefen innebär stängningen dessutom att stadsbussarna får en ny tillfällig håll- och vändplats i korsningen med Turbinvägen och att fordonstrafik under den aktuella tiden framöver kommer att korsa gång- och cykelvägen i området.

Att Bilvägen måste vara avstängd under en så pass lång tid har sin förklaring i ledningsarbetets avancerade karaktär.

– Det är inte bara att slänga ner rör och ösa igen. Det ska gjutas plattor som ledningen ska ligga på och den ska vara väl förankrad så den inte går sönder i framtiden, slutar gatuchefen.

Annons
Annons
Annons