Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu får Leksands IF betala i förskott

/

Insjöns IF Bollklubb hade en fordran på 12 200 på LIF-bolagen och det var först vid rekonstruktionsförhandlingen i Mora tingsrätt på torsdagen som klubben vek sig och Göran Rörvall som företrädde klubben röstade ja till ackordsförslaget.

Annons

– Alternativet var noll så då är 25 procent bättre. Skatteverket var de enda som röstade emot i tingsrätten och hade det blivit nej så hade det blivit konkurs och då hade de fått 100 procent.

Vad har ni i Insjön IF bollklubb gjort åt LIF?

– Det är våra pojkar 14-17 år som städar ena läktaren för att dra in pengar till innebandyklubben med 200 aktiva.

Hur känns det att bara få 3 050 kronor?

– Ja vad ska man säga. Det ryktades om att det kunde bli problem så vi skickade in vår faktura tre veckor innan rekonstruktionen, det hade nog inte hjälpt om vi skickat den fem veckor före.

– Skälet till att jag åkte upp till Mora tingsrätt var för att jag hade hoppats att få höra mer om hur det kunde gå så här illa, men det sades ju nästan ingenting. Det var ju mest väntan och inte så intressant i tingsrätten som jag hoppats.

Vad räcker 12 000 kronor till för innebandyklubben?

– Till att resa till en innebandy-cup.

Städar ni fortfarande åt LIF?

– Ja, men de får betala i förskott numera, annars hade det blivit tvärnit. Så tänker nog många idag, säger Göran Rörvall.

Du verkar i Insjön, vad tycker du om hela LIF-affären?

– Jag är bekymrad över de neddragningar i Insjön som beslutats, högstadiet, och aviserats, skolbespisningen, parallellt med Leksands kommuns beslut om ökat stöd till Leksands IF.

Annons
Annons
Annons