Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Leksandspolitiker: "Dumt att inte anmäla jäv"

+
Läs senare

De är fullmäktigepolitiker med affärer med LIF – utan att anmäla jäv. Så ser de på sina beslut efter Uppdrag gransknings program. – Jag kan inte sticka under stol med att det var dumt, säger Bengt Park (KD).

I onsdagskvällens Uppdrag granskning konfronterades två fullmäktigepolitiker i Leksand för att inte ha anmält jäv i beslut rörande LIF.

Den ene är kommunstyrelseledamoten Kenneth Dahlström (C), som har aktier i Leksands IF – och som röstat igenom miljonbidrag till hockeyklubben, utan att anmäla jäv.

– När jag jobbade i Borlänge var vi ett antal kompisar som såg det som en extra medlemsavgift. Jag har inte tänkt i några andra banor. Kommer frågan upp igen så får man ta sig en extra funderare, säger Dahlström.

– Vi har diskuterat det här jättemycket senaste veckorna och vi kommer diskutera det här ännu mer.

Uppdrag granskning pratar även med Bengt Park (KD), som också är delägare i Park brothers – det företag som levererar ljud och ljus till LIF. Företaget hade fordringar på LIF på 55 000 kronor under rekonstruktionen – samtidigt har Park deltagit i beslut om mer pengar till hockeyklubben.

– Jag kan inte sticka under stol med att det var dumt. Jag borde inte ha deltagit i beslutet, med facit i hand, säger han när DT når honom.

– Jag tänkte inte så långt. Det var onödigt att vara med på det, för det hade ingen betydelse. Det var ju ingen liten majoritet för beslutet.

Annons
Annons
Annons
Detta är en annons