Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksandspolitiker: "Dumt att inte anmäla jäv"

De är fullmäktigepolitiker med affärer med LIF – utan att anmäla jäv.
Så ser de på sina beslut efter Uppdrag gransknings program.
– Jag kan inte sticka under stol med att det var dumt, säger Bengt Park (KD).

Annons

I onsdagskvällens Uppdrag granskning konfronterades två fullmäktigepolitiker i Leksand för att inte ha anmält jäv i beslut rörande LIF.

Den ene är kommunstyrelseledamoten Kenneth Dahlström (C), som har aktier i Leksands IF – och som röstat igenom miljonbidrag till hockeyklubben, utan att anmäla jäv.

– När jag jobbade i Borlänge var vi ett antal kompisar som såg det som en extra medlemsavgift. Jag har inte tänkt i några andra banor. Kommer frågan upp igen så får man ta sig en extra funderare, säger Dahlström.

– Vi har diskuterat det här jättemycket senaste veckorna och vi kommer diskutera det här ännu mer.

Uppdrag granskning pratar även med Bengt Park (KD), som också är delägare i Park brothers – det företag som levererar ljud och ljus till LIF. Företaget hade fordringar på LIF på 55 000 kronor under rekonstruktionen – samtidigt har Park deltagit i beslut om mer pengar till hockeyklubben.

– Jag kan inte sticka under stol med att det var dumt. Jag borde inte ha deltagit i beslutet, med facit i hand, säger han när DT når honom.

– Jag tänkte inte så långt. Det var onödigt att vara med på det, för det hade ingen betydelse. Det var ju ingen liten majoritet för beslutet.

Annons
Annons
Annons