Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker splittrade om flytt

/

Jan Rindberg Isacsson gillar inte alls flytten av turistbyrån:
– Det här är nog det sämsta beslut kommun fattat på många år.
Ulf Hansson är av annan åsikt:
– Jag tycker det är en bra idé. Det tycker alla i majoriteten.

Annons

Jan Rindberg Isacsson (V) är övertygad om att Hedemora kommun förlorar på att flytta turistbyrån från innerstan.

– Det är säkert bra för Resecentrum men inte för turisterna och Hedemoraborna, säger han. Risken är att vi ödelägger turistbyråns verksamhet helt.

Han menar att det finns en stark opinion mot flytten. Dessutom har majoriteten inte angett någon direkt anledning till flytten, den bara driver på utan eftertanke.

– Det kan inte bli någon besparing - personalstyrkan måste fördubblas då backupen från fritidskontoret försvinner.

Han efterlyser en ekonomisk kalkyl och en presentation av vad fastigheten Ugglan, där turistbyrån ligger i dag, ska användas till i framtiden.

– Vi har få kommunägda kulturbyggnader kvar. I stället för att tömma dem, borde vi nyttja dem. Jag fruktar att majoriteten har för avsikt att sälja fastigheten till privat köpare eller till Hedemorabostäder. Båda är lika illa.

Kommunalråd Ulf Hansson (S) känner inte alls samma oro.

– Jag tror inte att tillgängligheten blir sämre. Ur parkeringssynpunkt kan den till och med bli bättre. Vi kommer naturligtvis att skylta ordentligt så turisterna hittar dit.

– Och utmärkelsen Sveriges bästa turistbyrå har ingen med placering att göra, fortsätter han. Det har med personalens arbetssätt att göra.

Han har förståelse för dem som vill ha turistbyrån kvar mitt i stan, men förklarar att beslutet om flytt följer kommunens linje att minska de kommunala lokalytorna.

– Vi tycker utrymmet i stationshuset räcker och så långt bort är det faktiskt inte.

Vad det gäller öppettider och anpassning av lokaler, hänvisar han till tjänstemännen.

– Vi har fattat beslutet att flytta turistbyrån. Detaljerna får tjänstemännen sköta. Om det i slutändan blir en fördyring vet vi inte än.

Vad händer med fastigheten Ugglan?

– Det vet vi inte heller. Det finns fler alternativ. Kanske kan Hedemorabostäder eller annan entreprenör använda lokalerna, kanske kan de säljas.

Annons
Annons
Annons