Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunmästerskap i volleyboll

/
 • Stureskolan mot socialförvaltningen kom på fjärde plats i sina respektive grupper. Här gör de upp om sjunde pris, vilket går till socialförvaltningen.
 • Segrande laget i kommunmästerskapen i volleyboll 2012 blev Vasaskolan. Från vänster Stefanos Sais, Ann Eriksson, Anders Hellström, Elisabeth Lindell, Pelle Hammare och Martin Rosén.
 • Energiverkets vd Sven-Erik Svahn blev lite störd då tidningskameran fokuserade på hans servande. Ett poäng till motståndarlaget - även det från Energiverket.
 • Stureskolan mot socialförvaltningen kom på fjärde plats i sina respektive grupper. Här gör de upp om sjunde pris, vilket går till socialförvaltningen.
 • Coolaste shortsen i turneringen - och äldsta.
 • Vinstras lag hade egen hejaklack på läktaren. Tyvärr hjälpte det föga hur mycket de än hejade och sjöng. Vinstra hamnade längst ned i tabellen - tionde plats.
 • Vinstras hejaklack växte under turneringen - arbetskamrater som kom för att hjälpa fram de sina. Vinstra kämpade tappert men fick spela final i B-hallen mot Hedemorabostäder. Vinstra slutade som tia.
 • Förre idrottsläraren och i dagarna även förre handläggaren på skolkontoret i Hedemora, Lennart Fyrk gör sitt andra år som huvudansvarig för kommunmästerskapen i volleyboll.
 • Segrarna fick i vanlig ordning trä på sig nya t-shirts med logga som bevis på sin seger i kommunmästerskapet.
 • Fikapaus efter tre omgångar.
 • De cirka 60 deltagarna i Hedemora kommunmästerskap i volleyboll 2012 fick lite bränsle i
 • Förre volleybollspelaren Martin Berglund har inte spelat på sju år. Serven höll måttet - tre raka poäng för kommunstyrelsen.
 • Elisabeth Lindell hade oanade talanger. Hon maskerade serven bra och plockade flera poäng åt Vasaskolan.
 • Ann Eriksson i full aktion. Smash och poäng för Vasaskolan.
 • Rena stilstudien - upphopp och
 • Socialförvaltningens chef Anders Jacobson
 • IT-chef Göran Hoffman hann före kommunalråd Ulf Hansson.
 • Lyckliga segrare från Vasaskolan. Martin Rosén tar kärt emot bucklan.

– Vi är här för att stötta våra arbetskamrater, förklarar ett tjoande gäng damer på läktaren.
Vinstras hejaklack hördes ganska väl. Vilken effekt ramsorna hade på spelarna ska vi låta vara osagt.
– De kom på första plats - om man vänder på tabellen.

Annons

För några år sedan föddes turneringen Hedemoras kommunmästerskap i volleyboll för politiker, tjänstemän och övriga kommunanställda.

Men efter två lyckosamma år dog mästerskapet ut och flera år förflöt utan kommunal volleybollturnering.

– Egentligen är det segraren som ska arrangera kommande års turnering, men det har inte fungerat så bra, förklarar Lennart Fyrk.

Så förra året beslutade Fyrk tillsammans med Per Torsell att ta saken i egna händer och skaka liv i den kommunala volleybollen.

I tisdags var det dags för årets kamp. Arrangör var, precis som förra året, Fyrk och Torsell, nu med lite hjälp av Per Männikkö. De verkar också ha släppt tanken på att det segrande laget ska agera arrangör.

– Ja varför ska vi organisera tävlingen när ni gör det så bra, kommenterar en presumtiv vinnare. (Han hade inte behövt oroa sig - hans lag gick inte till final.)

Förra året deltog cirka 60 personer uppdelade i åtta lag - alla mötte alla under 15 minuter. Antalet deltagare var lika många i år, men i stället för åtta lag var de nu tio till antalet, uppdelade i två grupper med fyra 18-minuters gruppmatcher vardera.

– Sedan låter vi segrarna i de båda grupperna mötas i en final, tvåorna gör upp om tredje pris, treorna, fyrorna och femmorna om respektive plats, förklarar Fyrk.

Helst ska lagen bestå av både herrar och damer, 4-2 åt något håll. Men så noga är det inte menar Fyrk - huvudsaken är att man får ihop lag.

Kommunstyrelsens lag bestod av enbart herrar efter några sena avhopp. Slutade som trea i tävlingen.

Att det krävs damer i laget för att segra kan vi konstatera. Fjolårets segrare vård- och omsorg, hade fyra damer och två herrar, vilket var ett vinnande koncept. I år var fördelningen annorlunda och laget slutade på en fjärde plats.

Årets segrande lag Vasaskolan bestod av fyra herrar och två damer. De vann samtliga gruppmatcher och fick möta Martin Koch i finalen.

Även där gick de segrande ur dusten. Förstapriset var, förutom inteckning i vandringspriset och äran att förvalta bucklan under ett år, en färgglad t-shirt vardera.

– Den ska vi givetvis ha på oss till skolan i morgon, lovar segrarna. Vi ska också ställa pokalen så att alla kan se den.

Huruvida de höll sina löften om klädseln eller ej törs inte tidningen svara för. Inte heller om bucklan står placerad på en hylla för allmän beskådan, granne med förlorarnas korridorer.

Annons
Annons
Annons