Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedemora kommun går in i dalaväxel

Hedemora får gemensam telefonväxel med övriga kommuner i länet. Överflyttningen påbörjas i eftermiddag.
På måndag ska arbetet vara klart, men kommuninvånarna får vara beredda på lite inkörningsstrul i början meddelar IT-chef Göran Hoffman.

Annons

Som elfte kommun av 15, ansluter sig nu Hedemora till dalakommunernas nya gemensamma telefonväxeln. Klockan 16.00 i dag, när den gamla växeln stänger, påbörjas arbetet med att flytta över till den nya Teliaväxeln. Göran Hoffman konstaterar att det kommer att bli en del stök, men att arbetet ska vara klart till på måndag.

Kommunen räknar med att spara cirka 0,5 miljoner kronor per år med den nya växeln. Enligt Hoffman innebär det också förbättrad service för kommuninvånarna. Väntetiderna blir kortare eftersom kommunerna svarar åt varandra när det är stort tryck på telefonerna.

Samtliga telefonnummer till kommunen kommer även fortsättningsvis att vara desamma, förutom för Hedemora Energis del vars nummer krockade med ett Ludvikanummer. Nytt telefonnummer till Hedemora Energis växel är 0225-34 900 och till kundservice 0225-34 920. Det gamla telefonnumren är dock tillsvidarekopplade till de nya under en tid framöver.

Annons
Annons
Annons