Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utomhussatsning På G

/
  • Susanne Syrén och Marie Bergström-Andersson tittar på när massageterapeut Camilla Rydgren ger Mikael Hedlund en ryggskottsbehandling.
  • – Vi ska bli tigermålade, berättade Ida Swan, sju år, och Lisa Mörth, åtta år, och utgick från att tigrar redan av naturen är vältränade. Systrarna Tua, närmast, och My Andersson målade.

Från 170 till 400 på två månader.
– Medlemsantalet ökar stadigt och nu satsar vi på utomhusgympa, en spinningsal och ett stort utomhusarrangemang, berättar Susanne Syrén och Marie Bergström-Andersson, som tillsammans driver Gagnefs första privata gym, På G Träning och hälsa.

Annons

Det fanns skeptiker som tvivlade på att intresset var tillräckligt stort när Susanne och Marie i slutet av oktober öppnade sitt gym.

– Vi visste att intresset fanns och det har blivit precis som vi hoppades och räknade med, förklarar de båda företagarna.

Deras initiala investering, byggkostnaderna oräknade, låg på närmare två miljoner kronor och sedan dess har de satsat på ännu fler konditions-, styrke- och andra träningsmaskiner, bland annat en särskild vadträningsmaskin.

– Redan när vi startade hade vi 170 medlemmar, personer som tecknat medlemskap när vi satt i Hälsohörnan och berättade om vår satsning. Vi räknade med att behöva ungefär 400 för att kunna ta ut normala löner och nu är vi där, berättade Susanne Syrén under helgens öppna hus.

Närmare 200 personer besökte anläggningen och för många av dem var det första besöket i de gymlokaler som tidigare användes av väveriet Dalaslöjden. Besökarna visades runt och de yngre ansiktsmålades av systrarna My och Tua Andersson. Dessutom gjorde massageterapeuten Camilla Rydgren ett gästspel och berättade att hon kommer att jobba i lokalerna då och då under våren. Totalt är det ett tiotal instruktörer som då och då jobbar i lokalerna. Men en mycket stor del av jobbet görs av Susanne och Marie.

– Det blir långa dagar, men det här är en livsstil, det här är något vi brinner för. När medlemmar berättar att deras träning gör att de mår bättre är det så att man får gåshud och blir tårögd. Det är så himla positivt och roligt att vi fått ett så stort gensvar. Vi har – för att ta ett exempel – ett gäng 60plus-tjejer som tränar easy line tre gånger i veckan och som blivit ett kamratgäng. Kärntruppen träffas även utanför träningslokalerna för att fika och luncha.

Gymägarna vill utveckla verksamheten ytterligare, dels med hjälp av mer utrustning och genom fler ledarledda pass, dels genom nya satsningar. Snart startar de utomhusgympa och dessutom ska en outnyttjad lokal byggas om till spinningsal.

– Dessutom planerar vi för att tillsammans med bland andra Gagnefs kommun och föreningslivet genomföra ett stort sommararrangemang, berättar Susanne, än så länge lite hemlighetsfull med detaljer om arrangemanget.

– Men vi räknar med att fortsätta att växa i medlemsantal och vi kan ta emot mellan 800 och 1 000 personer.

Annons

Mer läsning

Annons