Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överflöd för revyn

/
  • Björborevyns Tobias Gruhs, Eva Östling, Anna Björklund och Jocke

– Uppslag och idéer finns i överflöd.
Det konstaterar – glatt – Björborevyns ensemble och textförfattare.
– Det har hänt mycket i såväl landet och länet som kommunen, konstaterar revyns ålderman Christer Gruhs.

Annons

Under de senaste månaderna har revygänget dragit upp riktlinjerna inför den kommande revyn och just nu pågår textförfattandet, parallellt med rollspel för att forma sketcher, andra inslag och karaktärer.

Orkestern Gla´Packet med Putte Ström som kapellmästare står som vanligt för musiken och Tobias Gruhs och Eva Östling regisserar. Paula Ryttar och Sofia Östling bistår med råd kring dans och sång.

Jocke "Gyrot" Wibrand från Djurås är engagerad som ny textförfattare. Han medverkar kontinuerligt i Sveriges Radio P4, bloggar och har förekommit i flera inslag i reklam-tv.

Andra textförfattare är Eva Erkers, Richard Linderholm och Iréne Gruhs.

– Tack vare våra duktiga sångare och skickliga sketchaktörer är jag övertygad om att det blir en bra revy, säger Christer Gruhs, som själv skriver sketcher men som ännu avvaktar med beslut om deltagande på scenen.

Ensemblen är annars i stort sett identisk med den som klev av scenen efter den senaste revysäsongen. Ulrika Erkers har valt att ta ett sabbatsår och Anna Björklund från Mockfjärd är ny.

De unga aktörerna Maria Gärds och Lisa Hindén kommer också att få större uppdrag på scenen.

Succén med klassisk musik och sång följs upp genom att årets revy gästas av "Tre Tenorer" och såväl "Björbostabben" som ringaren i Floda kyrka återkommer med nya samtidskommentarer.

– Allt som hänt kan inte komma med, men jag är ganska säker på att det kommer att skrattas gott åt skämten och att sången och musikinslagen fulländar den kommande revyn, säger Christer Gruhs.

Annons

Mer läsning

Annons