Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikverket: "Det här låter inte alls bra"

Trafikverket sågar tanken på att använda en närliggande fyrvägskorsning som hållplats i Karlsbyheden.
– Då kan man ställa till med ett riktigt elände, kommenterar Mats Sandgren, enhetschef vid Trafikverket i Gävle.

Annons

Länsväg 850, mellan Falun, Svärdsjö och vidare mot Vintjärn och Svartnäs sköts om av trafikverket.

Det är också efter den vägen där Dalatrafik har placerat en busshållplats i diket utanför Karlsbyheden.

Samtidigt finns det en närliggande fyrvägskorsning, där en buss rent praktiskt skulle ha möjlighet att svänga in från vägbanan, och som förordas som en alternativ lösning för de resenärer som inte vill ställa sig i diket.

Mats Sandgren har inte besökt det aktuella området, men efter att ha fått en redogörelse imponeras han inte vare sig av att låta folk vänta i diket eller kliva på vid fyrvägskorsningen, där även den korsande vägen ligger under Trafikverket.

– En fyrvägskorsning är ingen höjdare, då kan man ställa till med ett riktigt elände.

Dessutom kan den nu aktuella hållplatsen strida mot väglagen.

– Om Dalatrafik har satt upp en skylt utan att fråga oss vet jag inte, men självklart så borde de fråga oss. Sådant här regleras i väglagen, kommenterar Sandgren och fortsätter:

– Vi får önskemål om vilka hållplatser som ska prioriteras och därefter är det vi som åker ut och bygger och bekostar dem. Utan att exakt veta så låter det som att det här är en hållplats som måste prioriteras.

– Det är inte bara att bygga en ficka. Berörda markägare måste kontaktas och är vägen starkt trafikerad så ser vi även gärna belysning, men det är inget som man gör med en fingerknäppning, det tar flera år.

Men här finns det inte ens en ficka.

– Det låter som det borde vara en bygd hållplats – definitivt, det här låter inte alls bra, svarar Mats Sandgren, enhetschef vid Trafikverket i Gävle.

Annons
Annons
Annons