Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populär outlet ännu större

/
  • Panncentralen i dag, fylld av märkeskläder
  • Ombyggnaden öppnar upp för 2500 kvadratmeter nya outletbutiker och nu kommer Hedlundgruppen åt Tidstrands Yllefabriks kontor på andra sidan Sågån
  • Panncentralen innan Yllefabriken byggde om pannhuset till Outletlokaler åt Bubbleroom.

600 nya kvadratmeter butiksyta har invigts i den gamla yllefabriken i Sågmyra.
En ombyggnad som i sin tur öppnar upp för ytterligare 2500 kvadratmeter outlet-butiker.

Annons

Det är Bubbleroom-butiken som växt med 600 kvadratmeter. Invigningen, med medverkan av bland andra fotografen Bingo Rimér, blev en publikdragare.

– Det var 50 meter kö klockan tio vid öppningen och parkeringen har inte varit så full sedan vi öppnande Lager 157, berättar Göran Östh i Hedlundgruppen som äger Tidstrands gamla Yllefabrik och som har som mål att göra fabriken till ett "outletparadis".

Försäljningsrekord konstaterar personalen när tidningen kom på besök på fredagen.

Bubbleroom Outlets investering i ny butiksyta för fem miljoner har också gjort det möjligt för Hedlundgruppen att komma åt ytterligare lokaler i Tidstrands gamla yllefabrik.

– Vi har nu ett plan på 200 kvadrat klart ovanpå Bubblerooms nya affärsytor. Därifrån har vi färdigställt ytterligare 2500 kvadratmeter ovanpå Lager 157s våningsplan och det kommer flera intressenter på besök. Så vi hoppas på fler outletbutiker i Sågmyra, säger Göran Östh.

Några planer på att bygga vidare uppåt i byggnaderna finns det inte, men med de nya ytorna får man en förbindelse till kontoret på andra sidan Sågån och tillgång till de två översta våningsplanen.

– Bottenplanen är uthyrda till flera små hyresgäster. Men överst vill vi ha in lite mer speciell verksamhet som jag är förhindrad att prata om i dag. Översta våningsplanet är enormt, det finns ett kupolglastak och ett fantastiskt ljus och ett torn med vidunderlig utsikt över Sågmyra, berättar Östh.

Östh är dessutom väldigt glad över att en ny krögare tagit över Sågmyra café och startat lunchrestaurang med bättre öppettider än tidigare, nu när restaurangen i Sågmyra Herrgård är tillfälligt stängd.

Men det finns också dåliga Sågmyranyheter. Dieseln har sinat i Qstarmacken i byn efter att räddningstjänsten Dala-Mitt beslutat att macken inte får fortsatt tillstånd. Den ligger för nära bostäder. I Sågmyra hoppas man att räddningstjänsten tänker om och tar intryck av de protestlistor samlats in.

I Sågmyra har också återuppbyggnaden av två vattenkraftverk nedströms yllefabriken inletts. Vattnet ska börja forsa i de nya vattentuberna till de återuppbyggda kraftverken i sommar. En dialog har också inletts i positiv anda mellan Stig Hedlund som äger Yllefabriken och den nye kraftverksägaren Mikael Heineman om att man också ska rusta upp vattenkraftverket och dammen under Tidstrandfabriken.

Annons
Annons
Annons