Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parkeringsplats blir polisfråga

/

Dharmesh Gandhi har polisanmält kommunen för bedrägligt beteende.
Anledningen är att han haft muntligt avtal om en parkering genom den torgplats han hyr, något som plötsligt drogs tillbaka med böter som följd.
– Har en kommunal tjänsteman begått fel är det kommunen som ska stå för det. Inte jag.

Annons

I den polisanmälan som lämnats in mot Falu kommun genom trafik- och fritidsnämnden skriver Dharmesh Gandhi att han drivit sitt gatukök vid Stora torget i över 25 års tid och att praxis varit att parkering ingått i torghyran.

– Som man har tolkat den här torghyran tidigare så har parkering ingått i avgiften. Vi har inte behövt betala för att stå vid Postenparkeringen men sedan juldagarna förra året gäller inte det längre.

Dharmesh Gandhi säger att han fick böter två dagar i följd under mellandagarna och reagerade på det.

– Det har hänt att jag fått böter tidigare, men då har jag hört av mig och så har man rivit det. Nu har jag bett att få ut de besluten så att de ser att det var det som gällde, men ännu har jag inte hört något. Jag vill få bekräftat att det här faktiskt var praxis.

– Det är okej att de ändrar regelverket, men då måste de höra av sig innan. Nu säger de att det här varit en privat uppgörelse, men har en kommunal tjänsteman begått fel är det kommunen som ska stå för det. Inte jag.

Den polisanmälan som lämnats in till polisen gäller bedrägligt beteende och han skriver att man nu försöker gå fri från ansvar genom ett resonemang som går ut på att lura torghandlarna på pengar.

– Alla minns att det varit på det här viset i många år. Jag vill ha en förklaring till varför man plötsligt ändrar sig och förstår att polisen inte kommer att ta det här särskilt allvarligt. Men det är viktigt att man tar upp frågan.

Annons
Annons
Annons