Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mystisk man omhändertagen – naken och blodig

/
  • När mannen den svårt brännskadade mannen hittades måndagen den 15 juli var han helt naken.

En naken och svårt brännskadad man togs om hand av ambulans i Falun i måndags.

Men polisen vet inte vem mannen är – och har inlett en brottsundersökning.
– Det är jäkligt märkligt, säger polisens presstalesman Bo Eriksson.

Annons

Vittnen såg honom först i Herrhagsområdet:

En naken, blodig, och svårt brännskadad man som gick i riktning mot gruvan.

Klockan halv nio på måndagskvällen, i ett område mellan Kvarnbron och Hanröleden, fick ambulans tag i honom. Han kördes direkt till Falu lasarett för att behandlas för sina svåra skador.

Men mannen är ett mysterium i nuläget – ingen vet vem han är.

– Man försökte prata med honom vid platsen där han anträffades, men fick inte fram något som kunde hjälpa oss framåt, säger polisens presstalesman Bo Eriksson och fortsätter:

– Det enda vi vet är att han har brännskador, relativt kraftiga sådana, över i stort sett hela kroppen. Jag tror inte att han har varit i någon stor brandhärd, någonting annat är det, men jag kan inte säga vad.

Mannen har legat nedsövd sedan han hittades, och polisen har inte hittat några identitetshandlingar någonstans trots att patruller har letat i området.

– Han var ju näck. Därför vore det intressant att få tag i hans kläder, där kanske man kan hitta några id-handlingar.

Polisen har heller inte en aning om vad som kan ha hänt honom – eller var brännskadorna kommer ifrån.

– Patrullen som var där åkte runt i området och hittade ingenstans där det brunnit. Det har heller inte kommit in några uppgifter till räddningstjänsten om någon brand, säger Bo Eriksson.

Är det fara för mannens liv?

– Det var det från början. Men jag har inte något mer sedan dess. Jag pratade med förundersökningsledaren och de har inte fått några andra uppgifter, hur det är i nuläget. Men vad jag förstår kan det inte vara så bra, med tanke på att han ligger nedsövd.

Finns någon misstanke om brott?

– Egentligen finns inga tecken på det. Men man har inlett en förundersökning och skrivit en anmälan gällande grov misshandel. Det är en utredning för att utreda om det är ett brott begånget.

Polisen söker nu iakttagelser kring mannen från områdena Herrhagen och Bojsenburg. Dessutom vill man få in iakttagelser från Jungfruvägen mellan klockan 19.30 och 20.30 – för just nu finns inga spår att gå vidare med.

– Det ska bli intressant att höra vad han kan förtälja när han vaknar till liv, säger Bo Eriksson och fortsätter:

– Det värsta är att vi har bara det området där han hittades. Det hade varit lite bättre om vi visste var han bodde eller så, men vi har ju ingenting sådant heller.

Annons
Annons
Annons