Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LKAB blir partner till skid-VM i Falun 2015

/
  • Lars-Eric Aaro, VD och koncernchef för LKAB, här på bilden mellan Marcus Hellner och Marit Björgen, säger att LKAB är sedan länge starkt förankrat inom svensk skidsport. Det har bidragit till det nya samarbetsavtalet med Skid-VM i Falun 2015.

Ytterligare ett stort svenskt industriföretag, det tredje på kort tid, kliver nu in som samarbetspartner till skid-VM i Falun 2015.
Nämligen LKAB, det vill säga Luossavaara Kiirunavaara Aktiebolag, med närmare 4 000 anställda i 14 länder och med en koncernomsättning på cirka 30 miljarder kronor.

Annons

LKAB inleder alltså ett samarbete med skid-VM i Falun 2015.

Det stora bolaget bildades 1890 och är ett av svenska statens helägda aktiebolag med säte i Luleå. LKAB bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Koncernen omsätter cirka 30 miljarder kronor per år och rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, berg-, och verkstadstjänster, sprängmedels- och fastighetsbolag.

Det handlar om att LKAB blir eventsponsor för världscuptävlingarna i Falun 2013 och 2014. Därefter blir LKAB nationell partner till skid-VM 2015.

Detta är ett liknande avtal som Falun nyligen också tecknat med SSAB samt försvars- och säkerhetsföretaget SAAB.

 Lars-Eric Aaro, som är VD och koncernchef för LKAB, förklarar i ett pressmeddelande varför LKAB är intresserat av att blir partner med skid-VM i Falun 2015:

– LKAB är sedan länge väl förankrat inom svensk skididrott. Vi har tidigare bland annat varit partner till världscupen i Gällivare. Dessutom samarbetar vi med skidåkarna Charlotte Kalla och Marcus Hellner. Detta sammantaget bidrog till att det kändes rätt och naturligtvis för oss att bli en partner till VM i Falun. Ett evenemang som starkt kommer att prägla vintern 2015.

VM-generalen Sven von Holst säger så här om samarbetet:

 – För oss är det roligt att det världsmästerskap som vi planerar för 2015, skapar så stort intresse bland Sveriges större industriföretag. Det känns mycket inspirerande inför de två år som återstår till invigningen av skid-VM i Falun 2015.

Annons
Annons
Annons