Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lappade bilen och sprang

/
  • 400 kronor fick Raoul betala efter att han gick in för att växla pengar. Han tror att parkeringsföretaget bara vill tjäna pengar, men enligt Peter Hellsing på Mobil Park tjänar företaget inga pengar på kontrollavgifterna.
  • När Raoul Larsson träffar dt några dagar senare har han med sig mynt för att slippa samma problem igen.
  • Att glömma bort tiden eller inte vilja betala är en sak, men Raoul säger att han gjorde allt för att verkligen kunna betala sin biljett.

Raoul Larsson skulle bara skynda sig in och växla pengar till parkeringsbiljetten medan frun väntar i bilen.
Då ser de hur en parkeringsvakt springer fram till bilen, lappar den, springer tillbaka och åker med hög hastighet från platsen.
– Jag kunde inte tro att det var sant, säger Raoul Larsson.

Annons

Det var förra lördagen som Raoul och hans fru åkte in till Falu centrum för att handla. De parkerade på parkeringsplatsen Kajen utanför Hemköp och Raoul skulle skynda sig in dit för att växla pengar till parkeringsbiljetten.

– Jag går snabbt in och min fru sitter kvar i bilen för att kunna berätta att jag är på väg med pengarna om en parkeringsvakt skulle dyka upp, säger Raoul.

När Raoul kommer ut från butiken några minuter senare, ser både han och frun hur en parkeringsvakt kommer springandes mot deras bil, sätter fast en bot på rutan och springer sedan tillbaka till sin bil för att med en rivstart åka därifrån.

– Min fru blev helt paff. Hon såg honom komma och försökte få kontakt med honom för att kunna prata med honom. Jag viftade med pengarna och ropade att jag var på väg. Men han försvann snabbt i väg utan att vi hann förklara.

Kvar på rutan satt en parkeringsbot på 400 kronor.

– Det handlar inte om pengarna egentligen, jag blev bara förbannad. De ska väl kunna prata med personen i bilen och höra vad det är som händer?

Raoul undrar om parkeringsvakterna får extra betalt för att de lappar fler bilar.

– Det här handlar bara om att tjäna pengar. Lite service kan man begära, det här är falskt, säger Raoul

Han menar att han under de korta minuter han varit borta för att växla inte stått i vägen för någon, och att det är underligt att när han verkligen vill betala råkar ut för det här.

– Det hade varit en annan sak om jag gått över tiden eller glömt eller vad som helst, det hade jag kunnat acceptera. Men jag blir provocerad när jag gör allt jag kan för att det inte ska bli några missförstånd och så får vi inte ens chansen att prata med vakten.

Raoul har betalat sin parkeringsbot men har skickat mejl till parkeringsbolaget. Något svar har han inte fått. Han är helt säker på att parkeringsvakten såg frun sitta i bilen men att han inte ville prata med henne – bara ge böter.

– Det var oerhört märkligt att se vakten springa fram till bilen och lappa den och sedan försvinna i hög hastighet väg med sin bil. Är de här för att hjälpa eller är de här för att tjäna pengar?

Annons
Annons
Annons