Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julklappen var värd fem miljoner

/

Falun har fått en ny trissmiljonär.
Birgitta Westlund skrapade nämligen fram fem miljoner kronor i TV4-studion idag på morgonen.

Annons

75-åriga Birgitta Westlund var nervös när hon skulle börja skrapa sin trisslott i direktsändaTV4-programmet Nyhetsmorgon.

Vid sin sida hade hon programledarna Tilde de Paula och Peter Jidhe. Trisskrapningen blev något försenad, och när Birgitta hade en ruta kvar att skrapa avbröts hon av Peter Jidhe för reklam och nyheter.

- Nej, jag vill fortsätta, sa Birgitta.

Det blev en lång väntan för Birgitta som tydligt visade att hon vill få det hela avklarat. 09.10 var hon tillbaka i rutan och fick fortsätta skarpa. Det stod mellan 100 000 kronor och fem miljoner kronor. Det blev det sistnämnda.

- Jag kan inte tänka... men det är fantastiskt.

Mer än så fick Birgitta inte fram.

- Du har sagt att du ska köpa en fåtölj men nu räcker det till mer än så, sa Tilde de Paula samtidigt som hon kramade Birgittas händer.

Trisslotten som nu gjort Birgitta till miljonär fick hon i julklapp. Den var såld av Coop Nära i Järfälla men hamnade sedan hos Birgitta i Falun.

Inför skrapet i tv-studion berättar Birgitta att vinstpengarna i första hand kommer att gå till en ny fåtölj. Och under programmet avslöjade hon att hon även skulle göra någonting tillsammans med sin vännina som köpt lotten.

Under 2012 blev för övrigt 137 vinnare miljonärer på Triss.

Annons
Annons
Annons