Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ja till ny miljonsatsning på hoppbackar

Fyra nya ungdomshoppbackar på Lugnet ska det bli.
På tisdagen sa KSU (kommunstyrelsens utvecklingsutskott) ja till att skjuta till ytterligare 10 miljoner kronor, utöver de fem miljoner kronor som beviljades 2010.

Annons

– Nu har vi en ram för att genomföra projektet, och det ska göras på ett smart sätt, säger kommunalrådet Jonny Gahnshag (S).

– Arbetet med ungdomsanläggningen kan nu komma i gång och det är viktigt på många sätt, säger oppositionsrådet Mikael Rosén (M).

Meningen är att kapitalkostnaden ska inrymmas i tidigare beslutad driftram för VM-investeringar.

I och med beslutet ska fyra underbackar och två överbackar kunna färdigställas till att börja med.

Beslutet innebär också att LuFAB får ansvar för att de fyra underbackarna byggs och att det samordnas så mycket som möjligt med den pågående markentreprenaden. I detta ligger också att Holmens IF tar ett stort ansvar i att färdigställa de två minsta överbackarna - K10 och K15.

För de två återstående backarna i projektet - K35 och K60 - är målet att även dessa ska kunna färdigställas innan skid-VM 2015.

Extern finansiering - bland annat sponsring och bidrag - ska sökas i ett gemensamt projekt.

– Jag tror att det går att hitta externa intressenter som är beredda att gå in i det här projektet, och därmed se till att kostnaderna blir lägre. Men givetvis ska vi även kolla upp vilka andra ekonomiska lösningar som kan finnas, säger Mikael Rosén.

Annons
Annons
Annons