Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den brännskadade mannen är identifierad

/
  • Den brännskadade mannen hittades mellan bostadsområdet Herrhagen och Falu gruva på kvällen måndagen den 15 juli. Vad som har hänt honom är ännu okänt.
  • När mannen den svårt brännskadade mannen hittades måndagen den 15 juli var han helt naken.

Den brännskadade mannen är identifierad. Nu inleder polisen en teknisk undersökning och har utreder händelsen som mordförsök.– Innan vi vet exakt hur han har fått sina skador kommer ärendet vara öppet, säger Stefan Dangardt, polisens presstalesman.

Annons

Efter en vecka av ovisshet – nu har polisen lyckats identifiera

Mannen har legat nedsövd på Falu lasarett sedan förra måndagen. Men i helgen vaknade han.

– Han vaknade till och uppgav sitt namn, säger Stefan Dangardt.

Tillsammans med de uppgifter som kommit in från allmänheten sedan polisen lagt ut , vet man nu vem han är – en falubo född 1979. Han vårdas ännu på lasarettet, men tillståndet är stabilt.

Hur mår han?

– Eftersom att han fortfarande vårdas kan han inte må så bra. Men han är inte sövd längre, säger Stefan Dangardt.

Polisen kommer nu att inleda en teknisk undersökning.
– Det vi gör är att försöka utreda hur han har fått sina skador, för han har ju uppenbarligen blivit skadad. En förundersökning pågår, och den är öppen till vi har klarlagt så mycket möjligt.

Mannen har inte själv kunnat berätta hur han har fått sina skador?

– Jag vet inte exakt vad som framkommit under förhör, men vad än folk säger vill vi styrka det med teknisk bevisning. Oavsett vad han har sagt är det intressant för oss att göra en teknisk undersökning där det finns möjlighet att göra det.

Är hans hem en sådan plats?

– Det skulle det kunna vara.

Ingen person är delgiven misstanke om brott. Polisen är i övrigt förtegen om utredningen och hänvisar till förundersökningssekretess. Men rubriceringen har ändrats – från grov misshandel till mordförsök.

– Det har inget samband med att mannen vaknade till, utan det hände tidigare. Det finns ingen skarp gräns mellan de två rubriceringarna. Ett ärende om mordförsök kan sluta i en dom om grov misshandel eller vice versa, säger Stefan Dangardt.

Varför har rubriceringen ändrats?

– Det vet jag faktiskt inte. Det kan möjligen ha med skadorna att göra.

Finns det anledning att tro att han har utsatts för brott?

– Ja, och det är ju inget konstigt. Innan vi vet exakt hur han har fått sina skador kommer ärendet vara öppet och förhoppningsvis kan den tekniska undersökningen ge svar, säger Stefan Dangardt.

Förundersökningsledaren Lars Nordanbro vill inte svara på frågor i nuläget, utan hänvisar till presstjänsten.

Annons
Annons
Annons