Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brage trimmar biljettköpen

/
  • Genom ett nytt samarbetsavtal kan IK Brage nu erbjuda möjligheten att köpa matchbiljetter via nätet.

Nu är det nätet som gäller för Bragepubliken.
I alla fall kommer möjligheten att köpa matchbiljett via webben nu att finnas.

Annons

IK Brage har nyligen tecknat ett samarbetsavtal med företaget Transticket vilket innebär att man kan köpa biljetter till Brages matcher via nätet. En service som är planerat att lanseras under mars och som är tänkt att ge Bragepubliken en större upplevelse.

– Tanken är att underlätta själva biljettinköpet så att man kan köpa och betala biljetten direkt i datorn och sedan skriva ut den hemma. Förutom att det sedan också snabbar upp insläppet vid matcherna finns även möjligheten att boka speciella platser eftersom alla platser på Domnarvsvallen nu blir numrerade, förklarar Robert Larsson som arbetar med marknadsfrågor inom IKB.

– Det här underlättar ju inte minst för t ex Bajenfans som vill köpa biljetter. På det här sättet är de garanterade att få biljetter. Vi ser ju också redan nu att det är stor efterfrågan på biljetter till just matchen Brage - Hammarby, fortsätter Robert Larsson.

Även klubben själv ser konkreta fördelar med samarbetsavtalet med Transticket.

– I förlängningen skulle vi exempelvis kunna integrera alla våra försäljningsplatser i det här systemet och därigenom få en bättre kontroll över kioskverksamheter, souvenirförsäljning, lagersaldon med mera. Där är vi dock inte riktigt ännu så i detta första skede ser vi det främst som en förbättring för publiken och vi hoppas att detta kan skapa förutsättningar för mer publik.

Exakt vad priset blir för en biljett till Brages hemmamatcher är i dagsläget oklart.

– Vi håller just nu på att se över priserna och då tittar vi bland annat på övriga klubbar i Superettan och vad de och deras anläggningar kan erbjuda. När vi är klara med det ska vi sätta ett lämpligt pris, säger Robert Larsson som dock betonar att detta inte gäller säsongskorten då avgiften för dessa redan är klubbade.

Från Transtickets, som sedan tidigare har samarbeten med t ex Musik i Dalarna, innebandyklubben Kais Mora samt Dalateatern, sida ser mans amarbetet med IK Brage som en fjäder i hatten.

– Samarbetet är inte enbart strategiskt viktigt utan också spännande på grund av föreningens ambitioner. Klubbens satsning med fela namnkunniga spelare och en välmeriterad tränare ser mycket intressant ut. Det ska bli spännande att vara en del av den satsningen, menar Transtickets vd Jonas Ekegren.

Annons
Annons
Annons