Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlänge Energi tar tillbaka skötseln av centrum

Borlänge Energi har beslutrat ta tillbaka skötseln av gatorna i centrum i egen regi.
Personalstyrkan utökas och maskiner köps in.
Orsaken är att det kommunala bolaget tror att skötseln blir bättre.

Annons

Större delen av gatudriften i Borlänge kommun har varit upphandlad under de senaste åren.

Från och med april månad tar Borlänge Energi tillbaka en del av gatudriften i egen regi. Det handlar om beredskapen, centrumunderhållet, städning, högprioriterade enskilda vägar, kantslåtter, skyltar och lagning av potthål.

Syftet är att få en bättre kvalité än tidigare. Det blir ungefär nio procent av den totala gatudriften som ska skötas i egen regi.

– Det är ingen hemlighet att vi inte varit nöjda med hur det varit och vi har fått många klagomål, säger Kerstin Rahm (S), ordförande i Borlänge Energis styrelse.

Avtalet med entreprenören löper ut sista mars. Då tar Borlänge Energi hand om skötseln av centrum.

– Vi tackar för den tid som varit och tar hand om centrum själva.

För att klara detta kommer Borlänge Energi att utöka personalstyrkan med tre personer. Vidare ska maskiner och utrustning köpas in för 1,8 miljoner kronor. Det handlar om bland annat plogar, saltspridare, sand- och sopupptagare.

– Det som bekymrat mig är klagomålen. Vi vill vara ett företag som Borlängeborna är nöjda med. Det är viktigt att det är fint, att centrum och Borlänge sköts, säger Kerstin Rahm.

Samtidigt ska nu också en upphandling göras av övrig gatudrift i kommunen. Styrelsen för bolaget väljer att inte förlänga avtalet med nuvarande entreprenör i ytterligare ett år

Annons
Annons
Annons