Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bishops Arms kan växa i Dalarna

/
  • Snart kan Bishops Arms öppna även i Borlänge centrum. I Falun finns redan puben sedan ett par år tillbaka.

The Bishops Arms söker lokal i Borlänge för en etablering.
Företaget tittar på lämpliga lokaler i centrum.

Annons

O´Learys öppnar vid Sveatorget i Borlänge om ett antal månader. Det har tidnigen berättat tidigare. Ytterligare en nationell kedja är på väg att etablera sig i centrum.

The Bishops Arms har i flera år sneglat på Borlänge, och nu finns konkreta alternativ. Kedjan öppnade i Falun för några år sedan, och planerna på att öppna i Borlänge stannade då av.

– Vi ville se hur det gick i Falun, och det har gått väldigt bra. Jag har svårt att se att det inte skulle finnas samma efterfrågan i Borlänge, säger Jan Segelberg, ansvarig för nya projekt vid The Bishops Arms.

Inget kontrakt är dock skrivet.

– Jag åker regelbundet till Borlänge för att få ihop en affär. Kommunen vill att vi ska komma och de satsar på att få nationella kedjor till Borlänge. De är väldigt konkreta och det är inte så vanligt att man är det.

Jan Segelberg säger att kommunen vet vad kommunen vill.

– De vill skapa ett centrum för nöjen och restauranger. Det är väldigt positivt. Men det är inte kommunen vi hyr av. Det gäller att komma överens med en hyresvärd och det finns konkreta alternativ.

Kedjan driver 30 pubar runt om i landet, i ett dotterbolag till Elite Hotels.

– Utmärkande för vårt koncept är att vi jobbar med en publik på 30 plus, låg musik och inga tv-apparater eller spel. I grunden är det en pub, säger Jan Segelberg.

Han konstaterar att det i regionala städer som Borlänge börjar bli mer och mer nischat.

– Det fungerar inte längre att vara ett ställe för alla. De yngre vill ha sitt och de som gillar hårdrock sitt. Jag tror att det gynnar oss.

Annons
Annons
Annons